Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEÜ’den “Dijital Dünyada Güvenlik” Eğitimi

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Üniverstesi Genç Girişimci Merkezi’nin Habitat Derneği, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), ve İTÜ  ile iş birliği içinde planladığı online eğitim serisinin ilki  gerçekleştirildi.  Mersin dışında İstanbul, Ankara, Adana, Adıyaman gibi şehirlerden de, 250’den fazla kişinin online olarak başvurduğu “Dijital Dünyada Güvenlik” başlıklı eğitim, katılımı uygun görülen 115 kişi ile gerçekleştirildi. MEÜ Genç Girişimci Merkez Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Duygu Hıdıroğlu, Girişim Limanı olarak bu eğitimlerle girişimcilerin ve işletmelerin rekabet avantajı sunabileceğini kaydetti. Hıdıroğlu, özellikle girişimci adaylarının ve öğrencilerin ihtiyaç duyduğu becerilere, kaynaklara ve bilgilere ücretsiz erişebilmelerine yardımcı olacak eğitimler sonunda, önemli kuruluşların bir nevi referansıyla verilecek ücretsiz sertifikaların da katılımcılara birçok fırsat sağlayacağını ifade etti. Bu eğitimlerin duyurusunda ve eğitimlerin yaygınlaşarak geniş kitlelere ulaşmasında emeği geçen Mersin Ticaret Sanayi Odası, Tarsus Borsası, Tarsus Ticaret Sanayi Odası, sosyal girişimcilik ağları ve yerel sivil toplum kuruluşları gibi önemli paydaş kurum ve kuruluşlara teşekkürlerini ileten Hıdıroğlu, ayrıca bu ve bundan sonraki eğitimler için Mersin genelinde dijital eğitim seferberliği yapıldığını belirtti.
Pandemi döneminin belirlediği yeni ihtiyaçlara cevap verebilmeyi hedefleyen, içinde bulunulan bu yeni dönemde girişimciliğin, toplumun ve işletmelerin gelişimini sağlamasının önemini vurgulayan Hıdıroğlu, özellikle bilgi teknolojilerinin etkin biçimde kullanımına yönelik becerileri geliştirmeyi amaçlayan farklı konularda eğitimler yapılacağını vurguladı.
Hıdıroğlu; bu eğitimlerle, pandemi döneminde online platformlar aracılığıyla girişimciliğin, toplumun ve ekonominin dijitalleşmesine katkı sağlayacak bir dizi farklı eğitim ve atölye çalışmasına ev sahipliği yaparak, Mersin’de Dijital Eğitim seferberliğine öncülük etmekten ve Mersin dışında eğitimin gördüğü ilgiden dolayı memnun olduğunu ifade etti.  

Sosyal Bilimler’de “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi” 

Mersin Üniversitesi Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu bünyesinde, ulusal ve uluslararası sosyal proje çağrılarına daha fazla proje önerisiyle katılmak, yenilikçi yaklaşımları takip edebilmek ve dış paydaşlarla ilişkileri geliştirmek adına “Proje Geliştirme Komisyonu” kuruldu. Kurulan komisyonun çalışmaları, öncelikle öğretim elemanlarına yönelik eğitimlerle başladı.
Sosyal Bilimler Meslek YüksekokuluToplantı Salonu’nda gerçekleşen ve 24-25 Eylül 2020 tarihlerinde 2 gün süren eğitim kapsamında,  Yüksekokul öğretim elemanlarından Öğr. Gör. Elmas Tanla Ağça Hatungil, Üniversitemiz öğretim elemanlarına “Proje Döngüsü Yönetimi Eğitimi”ni verdi.
Gerçekleşen eğitimde Hatungil; proje döngüsü içerisinde “Mantıksal Çerçeve Yaklaşımı”nın, fikirlerin analizi ve planlama aşamasına geçilmesinde çok pratik bir yöntem olduğunu ve eğitim sonrasında öğretim elemanlarının proje fikirlerinin hayata geçirilmesi için katkıda bulunacağını ifade etti.

SEYFETTİN AKARCA

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin Valisi Atilla Toros, Dünya Ormancılık
Sıradaki Haber Mersin Valisi Toros, çocuklarla fidan dikti