Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Rosatom, Kuzey Deniz Rotası’nda uluslararası taşımacılığı düzenlemek amacıyla Çinli şirketle anlaştı

    Anlaşma, gemilerin inşası için

    Anlaşma, gemilerin inşası için ortak girişim başlatılması ve uluslararası bir konteyner hattının işletilmesi planlarını da kapsıyor

    St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu’nda, Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom ile Çin’in taşımacılık şirketi Hainan Yangpu NewNew Shipping Ltd. Şti., Kuzey Deniz Rotası (NSR) sularını kullanarak Rusya ve Çin limanları arasında yıl boyunca bir konteyner hattı kurulması için niyet anlaşması imzaladı.

    Rosatom Arktik Kalkınma Konularından Sorumlu Özel Temsilcisi Vladimir Panov ve Hainan Yangpu NewNew Shipping Ltd. Şti. Başkanı Fan Yuxin imza attığı anlaşma, Rusya Federasyonu ve Çin Halk Cumhuriyeti limanları arasında yıl boyunca hizmet verecek bir konteyner hattının kurulması, yüksek buz sınıfı konteyner gemilerinin tasarımı ve inşası için ortak girişimin başlatılmasını ve Kuzey Kutbu konteyner hattının ortak işletilmesini kapsıyor.

    Rosatom Arktik Kalkınma Konularından Sorumlu Özel Temsilcisi Vladimir Panov konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Asyalı ortaklarımızın NSR’ye olan ilgisinin arttığını görüyoruz. NewNew Shipping şirketi geçen yıl NSR üzerinden yedi sefer düzenledi. Bu yıl bu sayının 12’ye çıkmasını bekliyoruz. Başlıca görevimiz, şirketin yıl boyunca NRS’de faaliyet göstermesine olanak tanıyacak beş adede kadar Arktik sınıfı gemi inşa etmek. Ayrıca Çin Halk Cumhuriyeti Hükümeti ile NSR konusunda bir alt komisyon kurulması konusunda da anlaşmaya vardık. Komisyonun yapısını ağustos ayına kadar belirleyeceğiz. İlk toplantıyı ekim ayında yapmayı planlıyoruz. Alt komisyonun hedefi yılda 50 milyon ton yük taşıma kapasitesine ulaşmak” dedi.

    Hainan Yangpu NewNew Shipping Ltd. Şti. Başkanı Fan Yuxin de açıklamasında, “Kuzey Kutbu güzergâhı, Çin ve Rusya arasındaki uluslararası ticaret için son derece önemli, stratejik bir taşımacılık çözümüdür. Nakliye şirketimiz NSR’nin geliştirilmesi ve hayata geçirilmesi sürecine dahil olmuştur. Yıl boyunca hizmet verecek yüksek Arktik sınıfı konteyner gemilerinin inşasına yönelik yatırımları geliştirmeyi ve bu yatırımları genişletmeyi planlıyoruz” ifadelerini kullandı.