Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    UFUK MAYA MOLDOVA FAHRİ KONSOLOSU OLDU

    Merkez Akdeniz ilçesinde oluşturulan

    Merkez Akdeniz ilçesinde oluşturulan Moldova Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosluğu’nun hizmet ofisi, Moldova’nın Ankara Büyükelçisi Dmitri Croitor’un da katıldığı törenle açıldı. Ülkeler arasındaki güçlü diyalogun oluşturulmasında sağlıklı diplomatik ilişkilerin önemini vurgulayan Moldova Cumhuriyeti Mersin Fahri Konsolosu Ufuk Maya da konuşmasında, küresel ölçekli kalkınma hamlelerinin karşılık bulması amacıyla coğrafi yakınlık bulunan ülkelerle birlikte hareket edilmesi gerektiğini söyledi.
    Kendisine tevdi edilen görev çerçevesinde iki ülkenin karşılıklı çıkarlarını korumak için çaba göstereceğini belirten Ufuk Maya, “Türkiye Cumhuriyeti ve Moldova Cumhuriyeti arasındaki sosyal, ekonomik, kültürel ilişkileri geliştirmek adına her zaman elimden gelenin en iyisini yapacağımı ve bu görevi layığıyla ifa edeceğimi belirtmek isterim.” dedi.

    Ufuk Maya ve ekibine duydukları güveni dile getiren Büyükelçi Croitor ise, “Ufuk Bey’in fahri konsolosluk görevi Mersin’in Moldova’da tanınması ve iki ülke insanının karşılıklı olarak daha da yakınlaşmasına vesilece olacaktır. Ufuk Bey’in, iş dünyasının içindeki konumuyla yeni ticari birlikteliklerin temellerini oluşturacak çalışmalar yürüteceğinden eminiz.” diye konuştu.