18 Mayıs 2024
Son yıllarda insanlar küçük deri sorunlarından, kronik yorgunluk ve depresyona dek uzanan rahatsızlıkları için uygulanan klasik tedaviler yerine doğal aromatik yağların kullanımına artan bir ilgi göstermeye başlamışlardır.
Alternatif bakımın homeopati, refleksoloji, şifalı bitkicilik, çiçek esansı tedavisi, akupunktur, masaj tedavisi gibi birçok türü bulunmaktadır.
Aromaterapinin tanımı; bitki esans (ya da uçucu) yağlarının sağlık ve güzellik sağlamak için harmanlanmasıdır. Bitkilerden elde edilen uçucu yağların, fizyolojik ve psikolojik refah için kullanımını içeren koruyucu ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemidir.
Aromatik yağlar yapraklar, taç yapraklar, tomurcuklar, kabuklar, filizler ve diğer kokulu bitki kısımlarından değişik yöntemlerle elde edilirler. Farklı yöntemlerle, değişik kimyasal yapılar ve kullanımları olan değişik tipte yağlar üretilir. Örneğin, buhar damıtımı ile elde edilen gül esansı yağı, çözücüler ile elde edilen gül özünden çok farklıdır.
Uçucu yağ; bitkilerden genellikle su veya su buharı ile damıtılma sonucu elde edilen, oda sıcaklığında sıvı, bazen donabilen, uçucu, güçlü kokan ve yağ benzeri karışımlardır.
Aromatik yağlar cilt bakımı için en sık kullanılan ve elde edilmesi kolay olan yağlardır.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir