Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Rosatom, Gine’de yüzer güç ünitelerinin kurulması konusunda ortaklarıyla olasılıkları değerlendiriyor

    Rosatom’un Makine Mühendisliği Bölümü

    Rosatom’un Makine Mühendisliği Bölümü ile Gine Cumhuriyeti arasında mutabakat zaptı imzaladı

    St. Petersburg Uluslararası Ekonomi Forumu kapsamında Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom’un Makine Mühendisliği Bölümü ile Gine Cumhuriyeti arasında Gine’ye elektrik tedarik etmek üzere yüzer güç üniteleri inşa etme projesinde iş birliğini öngören bir mutabakat zaptı imzaladı.

    Mutabakat zaptına, Rosatom Makine Mühendisliği ve Endüstriyel Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Andrey Nikipelov ve Rosatom Makine Mühendisliği Bölümü Başkanı Igor Kotov ile Gineli ortaklar imza attı.

    Taraflar varılan anlaşma uyarınca Gine Cumhuriyeti’nde yüzer güç üniteleri projesini hayata geçirme imkanlarını değerlendirecek, projenin uygulanmasına ilişkin hüküm ve koşulları belirleyecek.

    Rosatom’un Makine Mühendisliği Bölümü Başkan Yardımcısı Vladimir Aptekarev konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “Bu iş birliği, Gine Cumhuriyeti’ndeki hem endüstriyel tüketicilere hem de konut tüketicilerine elektrik tedariki için, verimliliklerini kanıtlamış RITM-200 reaktörlere sahip yüzer nükleer güç üniteleri kullanarak bir çözüm geliştirmek üzere birlikte çalışmayı kapsamaktadır. Bilindiği üzere, Afrika bölgesinde enerji tedariki sorunu çok ciddi boyutlardadır ve başlıca görevimiz, ortaklarımız için hızlı, güvenilir ve çevre dostu bir çözüm sunmaktır. İmzalanan mutabakat zaptı, Rosatom’un makine mühendisliği bölümünün yeni nesil nükleer enerji için gelişmiş ekipman üretimine yönelik yol haritasını tamamlamakta ve dünya çapında teknolojilerimize olan yüksek ilgiyi kanıtlamaktadır” dedi.