27 Nisan 2024

MERSİN'DE 111 ADRESE DEV UYUŞTURUCU OPERASYONU İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ KOORDİNESİNDE 'TEMİZLEME-3' ADI ALTINDA BİN 500 POLİSİN KATILIMI İLE GERÇEKLEŞTİRİLEN HAVA DESTEKLİ UYUŞTURUCU OPERASYONUNDA, 111 ADRESTE ARAMA YAPILIRKEN, 60 ŞÜPHELİ GÖZALTINA ALINDI

İçişleri Bakanlığı’nın koordinesinde ‘temizleme-3’ adı altında bin 500 polisin katılımı ile gerçekleştirilen hava destekli uyuşturucu operasyonunda, 111 adreste arama yapılırken, 67 şüpheli gözaltına alındı.

Mersin’de İçişleri Bakanlığının koordinesinde ‘temizleme-3’ adı altında bin 500 polisin katılımı ile gerçekleştirilen hava destekli uyuşturucu operasyonunda, 111 adreste arama yapılırken, 67 şüpheli gözaltına alındı.
Mersin İl Emniyet Müdürü Mehmet Aslan’ın bizzat sevk ve idare ettiği operasyon öncesi, il genelindeki sokak satıcıları tek tek tespit edildi. Elde edilen bilgiler doğrultusunda bu sabah operasyon için düğmeye basıldı. Eğitim öğretim yılının başlamasına kısa süre kala sokak satıcılarına yönelik ‘temizleme-3’ adı altında gerçekleştirilen operasyonda, il merkezinin yanı sıra 13 ilçede önceden belirlenen 111 adrese eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Özel Harekat Şube Müdürlüğüne bağlı ekiplerin de katıldığı operasyona, helikopter ve dron ile havadan destek verildi.
Operasyonlarda önceden belirlenen adreslerde narkotik köpekleri vasıtasıyla arama yapılırken, çok miktarda uyuşturucu madde, 2 tabanca ve bir adet uzun namlulu silah ele geçirilirken 67 şüpheli gözaltına alındı.
Öte yandan, Mersin Emniyet Müdürlüğünden verilen bilgiye göre, 2022 yılı içerisinde kentte düzenlenen operasyonlarda 3 bin 792 şüpheli yakalanırken, bu kişilerden 285’i tutuklandı.
Son 6 ayda yapılan operasyonlarda ise 1 ton uyuşturucu ele geçirildi. Son 6 ayda yapılan operasyonlarda ise 1 ton uyuşturucu ele geçirildi.
Nevşehir tarihinin en büyük uyuşturucu operasyonunu da Bakan Soylu yönetti
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Nevşehir tarihinin en büyük uyuşturucu yönetti. Operasyon hakkında konuşan Bakan Soylu, “15 Temmuz darbesi olduğu zaman diliminde Türkiye’deki hapishanelerde uyuşturucudan yatan sayısı 35 bindi. Şuanda ise 113 bin. Uyuşturucudan doğrudan ölüm sayısını sıfıra indirene kadar bizim mücadelemiz devam edecektir” dedi.
Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü tarafından kentte uyuşturucu tacirlerine yönelik tarihin en büyük şafak operasyonu düzenlendi. Hava destekli yapılan operasyonu, kente gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bizzat yönetti. Nevşehir Valisi İnci Sezel Becel, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Nevşehir İl Emniyet Müdürü Ali Loğoğlu ve Emniyet Genel Müdürlüğü Narkotik Daire Başkanı İbrahim Hakkı Seydioğulları ile İl Emniyet Müdürlüğü’nde takip eden Bakan Soylu, operasyon hakkında bilgiler verdi.
Soylu, “Nevşehir’de yaklaşık 6 aydır takibi cumhuriyet başsavcılığı ile sürdürülen ve Türkiye’nin birçok vilayetinde gerçekleştirdiğimiz Kökünü Kurutma Operasyonu. Yani uyuşturucu ile mücadele çerçevesinde bugün Nevşehir’de de , il emniyet müdürlüğümüz, Narkotik Daire Başkanlığımızın gerçekleştirdiği bir operasyon çerçevesinde bugün toplam 153 şüpheli olan bir dosya söz konusuydu. Bunun bir bölümü dosya içeriğinde 6 aylık süreçle birlikte gözaltına alındı. Bugün toplam 87 şüpheli, bunlar özellikle uyuşturucu satıcıları, temin edicileri, nakledicileri Şuana kadar 75’i gözaltına alındı. Eş zamanlı bir şekilde şuanda Mersin’de de aynı ölçekte yaklaşık 111 şüphelinin yine uzun zamandır devam eden bir dosyada şuanda 60 gözaltı olan bir operasyon gerçekleştirilmektedir” dedi.  (İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir