Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

EĞİTİMİN AMACI

“Bir ülkenin geleceği o
“Bir ülkenin geleceği o ülke çocuklarının hayallerinde gizlidir.”
Çocuklara hayal kurma yetisi ve becerisi kazandıracak olan da (ana okulundan üniversiteye, üniversiteden de yüksek lisansa ve doktoraya) eğitim sistemidir.
“Soru sorma ve hayal kurma becerisi kazandırmayan ve merak uyandırıp ümit ve heyecan yaratmayan bir eğitim sistemi çağın gereklerine ve toplumun ihtiyaçlarına uygun değildir.”
Türkiye, çağdaşlıktan, gerçeklikten, bilimsellikten ve değer üretmekten uzak bugünkü ezberci, yarıştırmacı ve tokuşturmacı eğitim sistemiyle bir yere varamaz.
Varır da, vardığı yer çağdaş uygarlık olmaz.

Eğitimin amacı, insana iyi alışkanlıklar kazandırmaktır. Eğitimin amacı, insanı hayata hazırlamaktır. Eğitimin amacı, insanı her yönden donanımlı kılıp hayatı kolaylaştırmaktır. Eğitimin amacı, ailesine, çevresine, toplumuna ve insanlığa yararlı erdemli bireyler yetiştirmektir. Eğitimin amacı, dilini, kültürünü, tarihini ve değerlerini bilen ve çevresel duyarlılığı olan bilinçli bir toplum yaratmaktır.
Türk Toplumu (maalesef!) dilini, kültürünü, tarihini ve değerlerini bilmiyor.
Değer üretip, bilim, sanat ve edebiyat yaratma konusunda da yetersiz ya da cılız kalıyor.
“Değer üretemeyen ve bilim, sanat, edebiyat yaratamayan toplumlar değersizleşirler.”
Bölgemizde ve dünyada lider ülke olmak ve yaşadığımız çağa damga vurmak istiyorsak, boş işlerle uğraşmayı bırakıp, değer üretmemiz lazım. Değer üretmenin yolu da, soru sorma ve hayal kurma becerisi kazandıran ve merak uyandırıp ümit ve heyecan yaratan laik, çağdaş ve bilimsel eğitimden geçer.
BÜYÜK İSKENDER

Makedonya Kralı Büyük İskender der ki!
“Benim için erdemli bir yabancı, erdemli bir Yunanlı’ya eşittir. Erdemsiz bir Yunanlı da erdemsiz bir yabancıdan daha rezildir.”

          ÖZLÜ SÖZLERİM
– “Onca alimin arasında bir cahilin ya da yarı cahilin at koşturması, akıllı insanların kabul edebileceği bir şey değildir.”

– “Sıkıntının ne demek olduğunu nimeti yiyenler değil, külfeti çekenler bilir.”