18 Mayıs 2024

ÇEŞMELİ-KIZKALESİ OTOYOLU 2027 YILINDA BİTECEKMİŞ!

0

Ali Kıratlı: “41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında
10 kilometrelik 7 tünelin yanı sıra 2,5 kilometrelik
5 viyadük ve 8 bağlantı yolunun çalışmaları devam ediyor.”

AK Parti Mersin Milletvekili ve TBMM Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu Üyesi Ali Kıratlı, “9 farklı noktada 400 emekçi kardeşimizin gayretleri ile yapımı devam eden 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında süre anlamında projenin önünde gidiyoruz. 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında 10 kilometrelik 7 tünelin yanı sıra 2,5 kilometrelik 5 viyadük ve 8 bağlantı yolunun çalışmaları devam ediyor.” dedi.

“ÇALIŞMALAR TARİHE VE DOĞAL GÜZELLİĞE ZARAR VERİLMEDEN DEVAM EDİYOR”

Çalışmalar hakkında bilgi aldıktan sonra açıklamalarda bulunan Kıratlı, “Şu anda ‘Bu proje yapılmaz, hayal’ denilen Çeşmeli-Taşucu Otoban projesinin Çeşmeli-Kızkalesi etabında yapımı devam eden T2 tünelinin önündeyiz. 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında 10 kilometrelik 7 tünelin yanı sıra 2,5 kilometrelik 5 viyadük ve 8 bağlantı yolumuz var. Mersinimizin en büyük ihtiyaçlarından biri olan ve adeta Mersin’in olmazsa olmazı diyebileceğimiz bu proje kapsamında yapılan çalışmalarda hiçbir canlıya, tarihi sit alanlarına, ekosisteme ve doğal güzelliğe zarar verilmeden devam ettiğinin altını özellikle çizmek istiyorum.” diye konuştu.

“ÇEŞMELİ-KIZKALESİ ETABI BELİRTİLEN SÜREDEN ÖNCE TAMAMLANACAK”

Çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiğinin altını çizen Ali Kıratlı, “2027 yılında bitmesi planlanan ve şu anda 9 farklı lokasyonda 400 emekçi kardeşimizin gayretleri ile yapımı devam eden 41 kilometrelik Çeşmeli-Kızkalesi etabında süre anlamında projenin önünde gidiyoruz. Kısa süre sonra hizmete açacağımız Çukurova Uluslararası Havalimanımız ile Çeşmeli-Taşucu Otobanı projesi birlikte ele alındığında Mersinimiz 321 kilometrelik sahili ile ülkemizin ve belki de dünyanın önemli turizm bölgelerinden biri olacaktır.” ifadelerini kullandı. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir