18 Mayıs 2024

VALİ ALİ HAMZA PEHLİVAN, MERSİN EKONOMİSİ İSTİŞARE TOPLANTISINA KATILDI

0

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Ticaret Bakan Yardımcısı Ö. Volkan Ağar ile birlikte; Mersin Ekonomi Platformu öncülüğünde Oda, Borsa, Birlik ve Dernek temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen İstişare Toplantısı’na katıldı.

3 bine yakın ihracatçısı ile 178 ülkeye/gümrük bölgesine yaklaşık 9,7 milyar dolar değerinde ihracat gerçekleştiren ve bu rakamla en çok ihracat hacmine sahip yedinci şehir konumunda olan, 2015 yılından beri kesintisiz olarak her yıl ihracatını artıran Mersin İlimizin ticareti ile ihracatının geliştirilmesi için amacıyla belirlenen gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından önümüzdeki dönemde yapılacaklar hakkında istişarelerde bulundu.
Vali Pehlivan ile Ticaret Bakan Yardımcısı Ağar toplantının sonunda; belirlenen konu başlıklarında çalışmaların yürütülmesi ve gerekli koordinasyonun sağlanması amacıyla Akdeniz bölgesinde üretimin, sanayinin, tarımın ve lojistiğin önemli merkezi, ihracat üssü konumundaki Mersin İlimizin, ekonomik gücünün daha da ileri taşınması adına önemli katkılar yapacak olan ‘Mersin Ekonomi Çalıştayı’nın hayırlı ve uğurlu olmasını diledi.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Gümrükler Genel Müdürü Mustafa Gümüş, İhracat Genel Müdür Yardımcısı Önder Duman, İç Ticaret Genel Müdür Yardımcısı Adnan Benli, İhracat Genel Müdür Yardımcısı V. Tayfun Kılıç, Ticaret İl Müdür V. Ferhat Sümer, Orta Akdeniz Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü Osman Göllüce, Mersin Serbest Bölge Müdürü Kutluhan Büyükyılmaz, Bölge Liman Başkan V. Aytekin Sarıca, Mersin Ekonomi Platformu Başkanı Servet Özkaya ile borsa, oda ve birlik temsilcileri katıldı. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir