18 Mayıs 2024

Mersin’le Litvanya arasında işbirliği protokolü imzalandı

0

ARZU ÖZER
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası ile Litvanya Cumhuriyeti’nin Vilnius Ticaret, Sanayi ve Zanaatkarlar Odası arasında işbirliği protokolü imzalandı. Hedef; karışlıklı olarak ticari, ekonomik ve bilimsel işbirliğini geliştirebilmek.
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Rı?ardas Degutıs, Litvanya’nın Mersin Fahri Konsolosu Armağan Öner, Vilnius Ticaret, Sanayi ve Zanaatkarlar Odası Konsey Üyesi Irena Joksıene ve Oda üyeleriyle birlikte Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nı (MTSO) ziyaret etti. İlk olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’la bir araya gelen heyet, ardından düzenlenen ikili iş görüşmesi programında Mersin firmalarıyla buluştu. Temaslar sırasında iki Oda arasında işbirliği protokolü de imzalandı.
İlk olarak MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır’la bir araya gelen Litvanya Heyeti, kent ekonomisi hakkında bilgi aldı. Litvanya ile Mersin’in dış ticaret rakamlarının istenen seviyelerde olmadığını belirten Çakır, bu temaslar sonunda artacak diyalog ve karşılıklı işbirlikleriyle rakamların çok daha üst noktalara taşınabileceğine inandığını söyledi. Her türlü işbirliğine açık olduklarını kaydeden Çakır, sonuç odaklı ilerleyip hedef sektörlerle çalışılması halinde çok daha hızlı yol alınacağına inandığını söyledi.
Litvanya olarak Türkiye’de hedef pazarlar belirlediklerini ve bu pazarları tanımaya yönelik ziyaretler gerçekleştirdiklerini kaydeden Büyükelçi Degutıs, Mersin ziyaretini de uzun süredir planladıklarını söyledi. Aralarında İstanbul, Gaziantep, İzmir Adana gibi illerin de bulunduğu bu pazarların ekonomik yapısını tanımaya çalıştıklarını kaydeden Degutıs, Mersin’i de önemli bir dış ticaret kenti olması nedeniyle tercih ettiklerini belirtip bölgenin ekonomik yapısını, iş kurma ve iş yönetme süreçlerini öğrenmeye çalıştıklarını aktardı.
Görüşmeler sonunda ikili iş görüşmelerine geçildi. Kurulan temaslarda MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır ile Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mustafa Özdamar da firmaları yalnız bırakmadı.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir