Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TOPSUZ İĞNE: MİLLET İTTİFAKI’NIN SEÇİM VAATLERİ

    Bu seçimde Cumhurbaşkanı değişirse,
    Bu seçimde Cumhurbaşkanı değişirse, ‘Millet İttifakı’nın yapacağım diye verdiği sözleri “Ortak Mutabakat Metni”nde imza altına almışlar.
    *İşte metin buyurun…
    Ortak Mutabakat Metni
    *1- “Millet İttifakı iktidarında ilk bir haftada: Merkez Bankası Başkanı-MİT Başkanı-Genelkurmay Başkanı-Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı- Sermaye Piyasası Kurulu (SPK)Başkanı- Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı- Türkiye Radyo Televizyon Kurumu (TRT) Genel Müdürü- Anadolu Ajansı (AA) Genel Müdürü- Basın İlan Kurumu (BİK) Genel Müdürü değişecek.”
    *2) Mevcut savunma sanayi projeleri devam ettirilecek.
    “Tank Palet Fabrikası geri alınacak.
    -F35 projesine dönülecek -Kapatılan askeri okullar açılacak -Kuvvet Komutanlıkları Genelkurmay’a bağlanacak -Suriyeliler ülkelerine gönderilecek”
    *3) Aç çocuk kalmayacak -İstanbul Sözleşmesi yeniden yaşatılacak -Çetelerle boy boy fotoğrafları olan bir İçişleri Bakanı olmayacak -İnsan onuruna yakışacak şekilde yaşama odaklı hayat sunacağız -Yandaşlara peşkeş çekilen hazine, halka harcanacak -Üç beş kişi değil, tüm ülke kazanacak -Liyakat temel ilke olacak. -Yolsuzluklarda zaman aşımı olmayacak -İktidar halkın hizmetkarı olacak..
    *4) Hiç bir seçilmiş siyasi, Vatandaşlara; “Sürtük, Süfli, Çöplük, Çapulcu, Pislik, İllet, Zillet, İsrail dölü, Pontus, Vatan haini, Azgın, Terörist, Sünepe…” diyerek hitap edemeyecek. -Öğretmenlik meslek yasasını değiştirilecek, öğretmenlerin özlük haklarını iyileştirecek, öğretmenleri öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen şeklinde gruplayan uygulamaya son verilecek -Atatürk Havalimanı yeniden seferlere açılacak-KYK yurtlarında verilen yemekler ücretsiz olacak. -Burs parası öğrencinin cebinde kalacak.
    *5) -OHAL süresi 6 aydan 2 aya düşürülecek. -Cumhurbaşkanı 7 yıl için bir kerelik seçilecek. -Cumhurbaşkanının kararname çıkarma yetkisi kaldırılacak.
    -TCMB, Ankara’ya geri taşınacak. -128 milyar doların akıbeti araştırılacak.
    -Türkiye Varlık Fonu’nu kapatılacak. -Bakan yardımcılıkları kaldırılacak ve müsteşarlık sistemini kurulacak. -Yerel yönetimlerde seçme ve seçilme hakkını yok sayan kayyum uygulamalarına son verilecek. -Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu kurulacak…
    *6) -Cumhurbaşkanlığı süresi 7 yıl süresince, Çankaya köşküne taşınacak.
    -Cumhurbaşkanlığı’nın uçakları satılacak ve yerlerine yangın söndürme uçağı alınacak. -Cumhurbaşkanlığına bağlı saray ve köşkler halkın kullanımına açılacak.
    -Bazı bakanlıklar birleştirilecek, yenileri kurulacak. -Atatürk Havalimanı ve köy okulları yeniden açılacak. -Birkaç yerden maaş alma dönemi bitecek-Suriyeliler gönderilecek. -Katar İstanbul iptal edilecek…
    *7) Okullarda ücretsiz öğle yemeği, su, süt verilecek. -Okul kitapları, yardımcı kitaba ihtiyaç duyulmayacak hale getirilecek. -Kamuya girişlerde mülakat uygulaması kalkacak. -KPSS ücretsiz olacak.
    8 ) Millet İttifakı olarak, Anayasa’nın “Düşünce ve kanaat hürriyeti” ile “Düşünceyi açıklama ve yayma Hürriyetini düzenleyen maddelerini birleştirerek, madde başlığını “Düşünce, kanaat ve ifade hürriyeti”
    olarak değiştireceğiz. Böylece düşünce, kanaat ve ifade hürriyetlerini güçlendireceğiz. -Türkiye’ye bir “tampon ülke” muamelesi yapılmasına izin vermeyeceğiz. -Gayrimenkul, devlet borçlanma senedi, yatırım fonu satın alınması ya da döviz cinsi mevduat ya da bireysel emeklilik hesabı açılması karşılığında T.C vatandaşlığı verilmesi uygulamasına son vereceğiz. -İtibar gerekçesine sığınılarak gerçekleştirilen tüm gereksiz harcamalara son vereceğiz. -Enflasyonu iki yıl içinde düşük tek haneye kalıcı bir biçimde indireceğiz. -Türk lirasına yeniden itibar ve istikrar kazandıracağız. -Ortalama büyüme hızının yüzde 5’in üzerinde gerçekleşmesini sağlayacağız. -TBMM’de “Yolsuzlukları Araştırma Komisyonu” kuracağız.
    -Yolsuzlukların hesabı sorulacak. -Yolsuzluktan elde edilen ve yurtdışına kaçırılan gelirleri ülkemize geri getirecek, bu çerçevede “Malvarlıklarının Geri Alınması Ofisini kuracağız…”
    *Bu vaatlerin içinde Tarım ve Hayvancılık ile ilgili herhangi bir vaat göremedim..
    *Tarım ve Hayvancılık bitmiş durumda. Neden bunlar bitti, neden pahalı diye düşünen var mı?
    *Neden bir de buraya yazdım?
    * Unutmayın takip edin diye.
    *Seçilene Allah yardım etsin.
    *Neden Allah yardım etsin?
    *Enflasyon milletin belini kırdı.
    *Depremde 11 ilimiz yerle bir oldu.
    *Şimdilik 47 bin vatandaşımız can verdi.
    *Ülkeyi bu kötü durumdan kim çıkarabilir?
    *En az 10 milyon insanımız evlerini terk etmek zorunda kaldı.
    *İşte Allah seçilene çok yardım etsin diyorum…
    ÇARPITIMIŞ SÖZLER:
    Kılıf kıyafetle adam, adam olur…