Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BALIK ÇİFTLİKLERİ İPTAL EDİLMELİ

Toplamda kurulumu planlanan balık çiftliği
sayısının 60-70 adet civarında olduğu vurgulandı.
Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Anamur, Aydıncık ve Silifke Belediyeleri yaşam alanlarını korumak için balık çiftliklerine karşı itirazlarını yüksek sesle yapmalı

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin Çevre Ve Doğa Derneği (MERÇED), Mersin halkının tüm itirazlarına ve Çevre ve Şehircilik Bakanı’nın “İzin vermeyeceğiz” demesine rağmen Anamur, Aydıncık ve Silifke sahillerinde kurulması planlanan balık çiftlikleri ile ilgili basın toplantısı düzenledi. 
Toplantıda balık çiftliklerinin çevreye ve ekosisteme olan zararları anlatılarak, devam  eden balık çiftliği projelerinin iptali istendi. 
Mersin Çevre Ve Doğa Derneği(MERÇED) Başkanı Sabahat Aslan, tüm itirazlara rağmen  Anamur’da  iki adet, Aydıncık’ta iki adet ve Silifke’de beş adet  balık çiftliğinin kurulacağını belirterek,  toplamda kurulumu planlanan balık çiftliği sayısının 60-70 adet civarında olduğunu söyledi. 
Başkan Aslan toplantıya şu cümlelerle devam etti: ‘’Kentimizde kurulması planlanan balık çiftliklerinin bilimsel ve hukuki bir dayanağı yoktur. Muğla’dan sökülerek yapımı planlanan balık çiftliklerinin kurulum yerlerinin geneli birinci derecede doğal sit, arkeolojik sit ve ilan edilmiş turizm bölgeleridir. Birinci derece doğal sit alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınan alanlara Balık Çiftlikleri kurmak uluslararası sözleşmelere ve ülkemizdeki yasa ve yönetmenliklere aykırıdır.

MUĞLA’DA OLUŞAN ZARARLARIN AYNISI MERSİN’DE OLACAK..!
 
Balık çiftlikleri Muğla’da oluşan deniz kirliliğinden kaynaklı denizin ekosistemine  ve Muğla’nın turizmine çok zarar vermiştir. Balık Çiftlikleri aynı zararı Mersin’de de yaratacaktır. Balık çiftliklerinde yem olarak kullanılmak üzere aşırı balık avcılığı yapılarak doğal ortamlarda yetişen balıkçılığın tükenmesine neden olmaktadır. Balık çiftliklerinde kullanılan GDO’lu yem ve çeşitli kimyasalların yanı sıra, balıkların verimini arttırıcı ve hastalıklara karşı da antibiyotikler kullanılmasının zararları bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Balık çiftliklerindeki kirlilik ve kullanılan kimyasallar, balıkların dışkıları aracılığı ile denizin yüzeyine de yayılmaktadır. Bu da insan sağlığını tehdit etmenin yanında turizmin bitmesine de neden olmaktadır.”
 
BAŞTA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ OLMAK ÜZERE, ANAMUR, AYDINCIK VE SİLİFKE  BELEDİYELERİ İTİRAZLARDA BULUNMALIDIR.
 
Balık çiftliklerinin zararları ortada iken, Mersin halkına karşı sorumlu olan başta Büyükşehir Belediyesi olmak üzere, Anamur, Aydıncık ve Silifke Belediyeleri yaşam alanlarını korumak için balık çiftliklerine karşı itirazlarını yüksek sesle yapması gerektiğini söyleyen Aslan: “Bizler, besin değeri güvensiz olan Mersin’de denizimizi kirletecek, ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. Yetkililerden Mersin halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftliklerinin bütün projelerini iptal etmelerini istiyoruz. Balık çiftliklerine karşı hukuki ve demokratik mücadelemiz bundan sonrada etkin olarak devam edecektir. Mersin halkının bu haklı mücadeleye destek vermelerini bekliyoruz.’’ diye konuştu.
 
“BU ŞEHİR SAHİPSİZ DEĞİLDİR”
 
Toplantıya destek amaçlı katılan CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen toplantı bitiminde konuşarak bu şehrin sahipsiz olmadığını belirterek üç beş şirket kar edecek diye denizlerin kirletilmesine ve insanların sağlının bozulmasına izin vermeyeceklerini, konunun takipçisi olacaklarını ve  ‘’Balık çiftliklerinin bir zararı yoktur. ‘’ diyen herkesle her türlü bilimsel platformda tartışmaya hazır olduğunu ifade etti.

TURAN DAL

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin’in Mut ilçesinde yoldan geçme
Sıradaki Haber Mersin’de aynı aileden 3 kişi yol tartışmasında öldürüldü!