26 Nisan 2024

MERSİNLİLER ÇED HEYETİNİ TOPLATMADI

0
Silifke’de yapılmak istenen liman projesine karşı bir araya gelen halk, polisin engeline rağmen ÇED toplantısını yaptırmadı.
Taşucu Mahallesi’nde yapılmak istenen liman projesine karşı mahalleli, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Silifke İlçe yöneticileri, Mersin Çevre ve Doğa Derneği ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Şubesi gerçekleşmesi beklenen ÇED bilgilendirme toplantısına izin vermedi. Toplantının yapılacağı salona giren kitle “Çevreyi hor gören geleceği zor görür”, “Mersinlilerin sağlığıyla oynamayın” pankartları taşıdı.
Limanın yapılacağı alanda açıklama yapan kitle adına konuşan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Abdurrahman Yıldız, “Şu an utanç duvarının önünde duruyoruz. Burası birileri tarafından sermayeye peşkeş çekilecek. Görüyoruz ki; mevcut iktidar gideceğini anladığından bu yana başta kentimiz Mersin olmak üzere ülkenin taşı, toprağı, denizini satışa çıkarmış durumda. Burada bir avuç çevrecinin hürmetine bu yağmanın bir kısmı engellendi. Biz yine bu yağmayı engellemek için elimizden geleni yapacağız. Burada olmaya devam edeceğiz. Biz kazanacağız” diye konuştu.
MERÇED’ten yapılan açıklamaya göre ise, projelerden çok yer seçiminin hatalı olduğunu söylendi ve yapılmak istenen tersane projesine çok benzediği belirtildi. Tersane dosyasında çevrenin korunup davanın kazanıldığı bilgisi verilerek, “Korkunç bir dolgu yapılacak. Böyle bir betonlaşmaya kirli teknolojiye izin vermeyeceğiz.” denildi. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir