26 Nisan 2024

Mersin Limanı’nda 108 milyon euro değerinde kokain YAKALANDI

0

Mersin Lİmanı’nın adı bir kez daha kokain ile anıldı. Yeniçağ yazarı Murat Ağırel’in sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, varış yeri Mersin Limanı olan bir gemide 1200 kutu muz arasında 26 kutuya gizlenmiş halde 800 kilo yüksek saflıkta kokain yakalandığını söyledi.

Varış yeri Mersin Limanı olan bir gemide 1200 kutu muz arasında 26 kutuya gizlenmiş halde 800 kilo yüksek saflıkta kokain yakalandı.
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, varış yeri Mersin Limanı olan bir gemide 1200 kutu muz arasında 26 kutuya gizlenmiş halde 800 kilo yüksek saflıkta kokain daha ele geçirildiğini ifade etti
Yeniçağ yazarı Murat Ağırel, Kolombiya’dan Türkiye’ye doğru gelmekte olan bir gemide muzların arasında piyasa değeri 108 milyon euro olan 800 kilogram kokain ele geçirildiğini söyledi.
Gazeteci Murat Ağırel twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Kolombiya’dan yola çıkan, varış yeri Mersin Limanı olan bir gemi Malta’da aramadan geçirildi. Aranan konteynerin içindeki 1200 kutu muz arasında 26 kutuya gizlenmiş halde 108 milyon Euro’luk 800 kilo yüksek saflıkta kokain yakalandı.” ifadelerini kullandı.
Ağırel, geminin Malta’da aranması sonucu uyuşturucunun ortaya çıktığını da belirtti.
Elde edilen diğer bilgilere göre, Çarşamba gününün ilk saatlerinden Perşembe öğleden sonraya kadar süren bir operasyonda, Freeport Scanning tesisinde görevli gümrük memurları, 40 ft’lik bir soğutuculu konteynerde saklanan kokaini ele geçirdi. Kargo, Kolombiya’daki Turbo Limanı’ndan Mersin Limanı’na, 1200 kutu muzlu bir soğutmalı yük ile gidiyordu.
Yetkililer, Malta Polis Uyuşturucu Timi üyeleriyle birlikte soğutucuyu açarak tüm kutuları fiziksel olarak incelemeye başladılar ve ardından 26 kutuya gizlenmiş 800 paket beyaz maddeyi kaldırdılar. Dava, soruşturma için Malta Polisi Uyuşturucu Gücüne devredildi. (Haber Merkezi)

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir