Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOPSUZ İĞNE: DÜNYA HALLERİ…

*Diyarbakır/Sur ilçesinde vatandaşın biri
*Diyarbakır/Sur ilçesinde vatandaşın biri eşeğine kızmış ve eşeği dövmüş.
Vatandaşımızın birisi de bunu kamerayla kayıt etmiş. Şikayet sonrası İl Emniyet Müdürlüğü, Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri eşeğini döven adamı göz altına almışlar.
*Gözaltına alınan adam nasıl savunma yapsın; “Eşeğim Beni Isırdı, Bende Dövdüm” demiş.
Vatandaş ifadesinden sonra serbest bırakılmış. Bu vatandaşımıza Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu gereğince 4 bin 500 TL para cezası yazılmış. Dayak yiyen eşek hayvan barınağına götürülmüş.
DÜNYA DEĞİŞTİ
*Bizim çocukluğumuzda evimizde hem köpek, hem de kedimiz, tavuklarımız ve güvercinlerimiz vardı. Önce bu hayvanlarımıza yiyecek verirdik, sonra biz yemeğe otururduk.
*Dünya değişti.
*Benim gerçek hayattan alınma bir öyküm var. “Öyküler Ve Denemeler” Kitabımda var. Öykünün adı “Devletin Eşeği” Köylü tarlasının yanında bulduğu boru artıklarını eşeğiyle evine götürüyor, damına yağan yağmur suyunu borularla evine indiriyor. Komşusu da kıskanıyor ve şikayet ediyor. Köyden şehire git gel-git gel köylü bıkıyor. İlk celsede eşeğe el koyan mahkeme eşeğe bakamıyacağı için yedi emin olarak eşeği sahibine bırakıyor, “Bu eşek artık devletin, iyi bakasın.” diyor.
NEDEN ŞİKAYET ETTİNİZ?
*Geçen ay sitemizde, “Mali Genel Kurul” vardı. Adından da anlaşılacağı gibi bu kongrede seçim olmaz. O kadar gürültü çıktı ki yönetimin istifa ederek görevi bırakmamalarına şaşırdım. Bizim sitede yöneticiler herhangi bir ücret almazlar. Aidatlarını herkes gibi zamanında öderler. Gönüllülük hakimdir. Neyse kongre bitti. Bir kaç gün sonra kongrede divan başkanlığı yapan komşumuzun sitenin marketiyle bir sorun yaşadığını duydum. Markette 20-25 yıldan bu yana öğrenci çocuklar evlere bahşiş karşılığı taşıma yaparlar. Bazıları yaya taşırlar, bazılarının bisikleti vardır. Bir tane de market aracı vardır.
Taşıyamayacakları kadar ağır olanları o araçla taşırlar.
*Sanki ilk defa görüyormuş gibi galiba marketi, “Çocuklara taşıyamayacakları kadar ağır yük(Damacana ile su taşıttıkları) gerekçesiyle şikayet etmiş. Market işletmecisi de çocuklara, yarın gelmeyin demiş. Çocuklar olmayınca 50 yıldır ilk defa gazete alamadım. Sağlığım da pek iyi değil. Markete kadar yürümek çok zor. Telefon ediyoruz gazete eve geliyor, biraz da bahşiş veriyoruz.
*Bu komşumuzu bahçede görünce, “Neden şikayet ettiniz?” dedim. Adam doluymuş, neredeyse beni darp edecek öyle bir kızdı ki!
Şaşırdım.
*Bunu neden yazdım?
Bu ülkede hayvanı olan yüzyıllardır hayvanına kızınca ya da yönlendirmek amacıyla bir iki vurur.
*Vatandaşımız kızmış eşeğine bir iki vurmuş. Bunun gibi bizim komşumuzda sanki bu bu çocuklar ilk defa su taşıyorlarmış gibi çocukları savunmaya kalkmış. Bu işin altında yatan başka ama buraya taşımak olmaz.
ESRAR İÇMEK SERBEST!
*Konu yaşadığımız siteden açılmışken bu konuyu da yazmazsam olmaz. Sitemizde çok sevdiğimiz birkaç tane arkadaşımız var. Almanya’da çalışmışlar ve bu siteden ev almışlar. Hatta birisi üç dört tane ev almış. Bu arkadaşların birisi çok yaşlandı galiba Alzaymır hastası oldu. Şimdi bir huzur evinde yaşamak zorunda kaldı.
Bu arkadaşlar sürekli Almanya ile Türkiye’yi kıyaslarlar. Almanya’yı överler. Ben de, “Çok yanlış yapıyorsunuz Almanya ile ekonomik ve demokrasi olarak bizi kıyaslamayınız” derim. İnsanlık olarak, misafirperverlik olarak kıyaslayın derim.
Almanya Refah düzeyini tamamlamış. Biz yarı yolda bile değiliz.
Bu arkadaşlar 6 ay Almanya, 6 ay Türkiye’de yaşarlar.
*İşte son bomba: Alman’ya da esrar Serbest olacakmış. “Esrar Yasa Tasarısı” bakanlar kurulunda kabul edilmiş. Esrar kullanmanın koşullarını içeriyormuş bu yasa. Federal Sağlık Bakanı; Hedefin uyuşturucu kaçakçılığına ve kullanımına karşı mücadele olduğunu söylemiş.
*Zaten gençler konusunda sıkıntıda olan Almanya yakında yetenekli, bilgili ve tahsilli göçmenlere kapıları açarsa hiç şaşırmayacağım.
ÇARPITILMIŞ SÖZLER:
Fazla aş, ya karın ağrıtır ya da hastaneye yatırır.