Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    SÜLEYMAN ÇELİKCAN: EY SİYASİLER..!

    Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine
    Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimlerine 60 gün kaldı. Bu 60 gün boyunca siyasi lider ve adayların pazarlıklarını, vaatlerini, reklamlarını, israflarını, üfürüklerini bolca dinleyeceğiz. Daha önemlisi vatandaşların bu sürede hakaretsiz, küfürsüz, husumet siz parti taraftarlığı veya fikirlerin özgür ve uygar biçimde tartışılıp medeni şekilde sandığa gidebilmeleridir. Çünkü hepimiz bu vatanın evlatlarıyız. Bu bilinçle de milletçe bir olgunluk göstermeliyiz. Hülasa; “Zaman gerçeklerin kumbarasıdır”. Emperyalizmin ülkemizi tehditleri son iki ayda yüzyılın doruğuna çıkmışken, deprem felaketiyle de milletimiz yüzlerce yılın en büyük acısıyla yüz yüze gelmiştir.
    Başta iktidar ittifakı ile muhalefet ittifakı partilerine, liderlerine, yöneticilerine, bakanlar, M.vekili, Bel. Başkanları ve kurumsal kimliği olan demokratik kitle örgütleri, sendikalar ile odaların yöneticilerine, sonra kendine bilim insanı, aydın diyen, yazar, çizer, sanatçı, düşünür, gazeteciler! Atatürkçü veya din adamı olmakla övünen Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı insanlarımıza ülke olarak aşağıda yaşadığımız olgular nedeniyle kendimize ve herkese soruyoruz.
    Ne düşündünüz?
    Ne söylediniz?
    Ne yazdınız?
    Ne yapıyorsunuz?
    1-Batıcı özelleştirmelerle milli bankalar KİT’ler ve milli kültür tahribatını nasıl tersine döndüreceksiniz?
    2-Vurgun, talan ve faiz ekonomisini hangi tedbir ve kaynaklarla milli ekonomiye çevireceksiniz?
    3-Gıda, tarım ve hayvancılıkta “üretim için” kimden ve nasıl bir katkıyla çiftçiyi ayağa kaldıracaksınız?
    4-ABD, Fransa, İsrail ve Yunanistanlı şer cephesi, Akdeniz’den ve Ege’den Türkiye’nin çıkarlarını silahla tehdit ediyorlar!
    5- Amerika Yunanistan ve Kıbrıs Rumlarını bize karşı silahlandırıp kışkırtıp saldırganlaştırıyor!
    6- Amerika,  Rusya ve İran’a karşı “ambargosunu” Türkiye’ye de baskı yaparak uygulatmaya çalışıyor!
    7-Amerika Türk savunma sanayimizin gelişmesine “saldırganlık suçlaması ve durdurun tehdidi yapıyor !
    8-Türkiye Suriye devletiyle görüşmelere hazırlanırken, Amerika ve Avrupa “Türk askeri kimyasal silah kullanıyor” yalanında FETÖ ve PKK sevicilerinin görev almasına ne diyorsunuz?
    9-NATO’nun patronları Türkiye’ye İsveç ve Finlandiya’ya vize ver “yoksa seni buradan atarım” tehdidi yaparken, KURAN’ın yakılmasına da NATO Genel sekreteri “demokratik eylem” demişti!
    10-Amerikanın talimatı ve Ankara Büyükelçisinin marifetiyle “Türkiye’de terör olacak” kışkırtıcı yalanıyla devletimize blöf yapmalarına!
    11-ABD’nin yarı resmi gazeteleri, “Türkiye’nin 2023 seçimleri kan banyosuna sahne olacak” yayınlarına!
    12-Amerika ve Avrupa, devletimizin Rusya, Çin, İran ve Türki devletleriyle işbirliği yapmasına tepkililer. Bize “IMF ‘den borç  alın ve özelleştirmelere devam edin dayatması”  yapıyorlar!
    13- Amerika her fırsatta savaş gemileriyle karasularımıza gelip bize gözdağı veriyor, bunu ülkemiz deprem felaketini yaşarken bile “uçak gemisinden” timsah gözyaşlarıyla yaptı.
    14- Ülkemiz depremle sarsıldı. Batı gazeteleri, “Artık Türkiye’ye tankla gitmeye gerek yok” karikatürleri yayınladılar!
    15-Yunanistan devlet adamları, “Türkiye’nin depremi, deniz sahamızı 12 mile çıkarma fırsatını veriyor” açıklamalarına!
    16- Yunanistan Dış işleri bakanı İstanbul’a geldi. (Ekümeniklik iddiasında) olan Rum Ortodoks Patriği ziyaretini İstanbul değil “kostantinepolis’e” yaptığını söyledi!
    17-Amerika’nın Genel Kurmay Başkanı, PYD terör örgütünü sınırımızda teftiş edip “arkanızdayım” dedi. Türkiye’ye de Suriye ile “barışmayın ha” tehdit mesajını verdi!
    18-Amerika, sınırlarımızdaki uşağı olan devletleri silahla donatarak ve NATO üzerinden ülkemizi kuşatıp vatanımızın bütünlüğünü, devletimizin bekasını tehdit ediyor. Hatta içişlerimize karışarak “statlarımızda” ve seçimlerde karışıklıklar çıkarmak istediğinin ipuçlarını Batı basını da açığa vuruyor!
    19-Ülkemiz şimdi dayanışmayla felaketin yaralarını sarmaya çalışıyor. 11 Kenti terk edenlerin geriye dönüşü nasıl sağlanmalı ve sosyal ekonomik hayat nasıl canlandırılmalıdır?
    20-Ülkemiz bu yıl kuraklık tehlikesiyle boğuşacağı ön görülüyor. Tarım, gıda ve günlük yaşam için su hayati ihtiyaçtır. Bu sorunlara ne diyorsunuz?
    Ey siyasiler!
    Vatandaşı ticari anketler malzemesi ve “kim seçimi kazanacak” horoz dövüşüne, seyircisi yapmayınız. Eğer sizler için söz konusu olan koltuk değil de “vatansa” bu seçimler maratonunda vatan ile devletimizin bekası için milletimizin dayanışma ruhunu zaafa uğratmayın. Bütün seçmenlerin de görevi bu olmalıdır.
    SİYASİLERİN VATAN SEVGİSİ ÖLÇÜLERİ, GETİRDİKLERİ ÇÖZÜM PROGRAMLARI KADARDIR.