Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz açıklamasında, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimizde yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen ‘durdurma, iptal’ kararları uygulanmalıdır” dedi.
“YASAL MÜCADELEMİZİ SÜRDÜRECEĞİZ”
Danıştay kararının hukuka aykırı olduğunu belirten Mersin Baro Başkanı Bilgin Yeşilboğaz, “Tarsus Nehri’ne HES kurulmasının önünü açanlar yasaya, hukuka aldırış etmiyor. Danıştay 14’üncü Daire’nin 2018/25 esas ve 2018/4675 kararlarını doğru bulmuyoruz. Birilerini zengin edecek olan bu proje, gelecek nesilleri her anlamda yoksullaştıracaktır. Yaşam alanlarımızın peşkeş çekilmesine izin vermeyeceğiz, Mersin’i kötü kaderine teslim etmeyeceğiz. Mersin’in geleceğini yok edecek projelere karşı, çevrecilerle birlikte yasal mücadelemizi sürdüreceğiz. Denizlerimizi, nehirlerimizi, toprağımızı, havamızı, bitki örtümüzü, tarım alanlarımızı, canlıları, doğal yaşam alanlarımızı kimsenin yok etmesine izin vermeyeceğiz. Bu kent sahipsiz değildir” diye konuştu.
“BİREYSEL ÇIKARLAR DEĞİL, KENTİN ÇIKARLARI GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR”
Gelecek nesillere yaşanabilir bir kent bırakmanın herkesin en temel görevi olduğunu belirten Baro Bşk. Bilgin Yeşilboğaz, “Nükleer enerji santrali, balık çiftlikleri ve son olarak da yapılması planlanan HES Projesi ile kentimize yapılan doğa soykırıma son verilmeli. Ülkemizi yönetenler doğanın hakkını savunarak; doğamızı katledecek, yaşam alanlarımızı yok edecek olan soykırım projelerinden vazgeçilmelidir. Bireysel çıkarlar değil, kentin çıkarları göz önünde bulundurulmalıdır. Hidroelektrik Santralleri temiz enerji olarak görülmemelidir. Mahkemelerce HES projeleri için verilen ‘durdurma, iptal’ kararları uygulanmalıdır” şeklinde konuştu.
Bültendir
YORUMLAR