Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MERSİN’DE DE ESNAF KAN AĞLIYOR!

Mersinli esnaf da kan ağlıyor!
Mersinli esnaf da kan ağlıyor! Son günlerde Mersin’de ve özellikle de Türkiye’de odağın ekonomik krizden başka konulara kaydığını belirten esnaf odaklanmanın biraz da bu noktaya çekilmesi istedi.
Birilerinin trafikte, maliyede, banka hesaplarında ve mağazalarda en ufak bir açık bulma telaşına soyunduğunu söyleyen esnaf, “Bizler çözüm arayışı içindeyiz. Son kurşunlarımızı atmaktayız. Kredi kartlari üst limite dayandı ne yazık ki!” dedi.
GERÇEK GÜNDEM HAYAT PAHALILIĞI!
Halkın gerçek gündemini hayat pahalılığının oluşturduğunu söyleyen esnaf, “İşler iyice durdu. Yaz döneminde turistler ya da yaylacılar imdadımıza yetişiyordu. Ancak onlar da bu sene alışveriş yapmıyor. Esnaf her zaman sıkıntı çekiyordu. Bu kez durum daha vahim! Dükkânını satıp bir yere işçi olarak girmek isteyen var. Pazarcı pazara getirdiği birkaç ürünü aldığı fiyattan aşağı satarak müşteri tutmaya çalışıyor. İnsanlar eskisi kadar yiyemiyor, her şey pahalı, ne bileyim her şey ortada.” ifadelerini kullandı.
“ÇAYA, ŞEKERE BAKIN ANLARSINIZ!”
Bir kıraathane sahibi ise, çay, şeker, ıhlamur gibi ürünlerin zamlarına bakıp krizin boyutunun anlaşılabileceğini söyleyerek, “Geçen çay 12 lira, kuşburnunu 15 liraya satıyordum. Bugün çayı 15 kuşburnunu da 19 lira çıkardım. Buraya gelen sayısı da düştü. Kimse çay bile içemiyor. Biz yine iyiyiz. Kafelerde 35 liraya çay, 70 liraya kahve satılıyor. Haberlerde görüyoruz. Galericiler isyan ediyor. Bir de onlar zengin. Peki biz ne yapalım? 3 kuruşla yaşamaya çalışıyoruz.” şeklinde tepkilerini dile getirdi.