Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MHP MERSİN MİLLETVEKİLİ VE MYK ÜYESİ DR. LEVENT UYSAL 2025 YILI BÜTÇE GÖRÜŞMELERİNDE 11. MADDE ÜZERİNE KONUŞTU

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, 2025 yılı merkezi yönetim bütçe kanun teklifinin 11. Maddesi üzerine konuştu. Milletvekili Uysal “Türkiye dün; piyade tüfeğini dahi ithal ederken, bugün İHA ve SİHA üretiminde küresel liderler arasında yer alıyor.” şeklinde konuştu.

2025 yılı bütçe görüşmeleri sürüyor. Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal da 2025 yılı bütçe görüşmelerinde söz aldı.

Konuşmasına 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’na Mersin’den giden Mersinli Şehit Topçu Pilot Yüzbaşı İlhan Akgün’ü anarak başlayan Milletvekili Uysal o yıllarda teknolojinin yetersizliğinden dolayı şehitlerin aileleriyle iletişim kuramadığını ve bugün gelinen noktada ise Türkiye’nin savunma alanında büyük yol katettiğini söyledi.

Milletvekili Uysal “1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı hatırlayacaksınız. Zira ben, Mersin’de bu harekâtı yakından yaşayan biri olarak hiç ama hiç unutmadım. Bu zaferi nasıl imkansızlıklar içinde kazandığımızı; bugün Türk Silahlı Kuvvetleri’nin nereden, nereye geldiğine dikkat çekmek istiyorum. Sadece bir telsizin dahi olmayışı Mersinimizden, Kıbrıs’a savaşmaya giden Mersinli İlhan’ın şehit olmasına neden oldu. Çünkü komutanı ile konuşamadı ve emirleri alamadı.” şeklinde konuştu.

Kürsüye elinde Kıbrıs Şehidi Mersinli İlhan Akgün’ün oğlu Erhan Akgün’ün yaptığı tahta telsizle çıkan MHP Mersin Milletvekili Uysal o gün tahtadan telsiz yapan çocukların bugün Aselsan’da, Roketsan’da, Tusaş’ta çalıştığını belirterek “Bu elimde gördüğünüz tahta telsizi şehit İlhan’ın oğlu Erhan, babasıyla konuşabilmek için yaptı. Ama ne yazık ki ancak hayallerinde konuşabildi. Şimdi lütfen düşünün; haberleşme imkanından dahi yoksun, bir telsizi bile ithal etmekte zorlanan Türkiye… Bugünse, o gün tahtadan telsiz yapan çocuklar, şimdi Aselsan’da, Roketsan’da, Tusaş’ta dünyanın gıptayla baktığı mühendisler, teknikerler ve girişimciler oldu.” ifadelerine yer verdi.

UYSAL: TÜRKİYE, SINIRLARININ GÜVENLİĞİNİ KORUYABİLEN BÖLGESEL BİR GÜÇ OLDU

Milli teknolojileri hamleleri sayesinde savunma sanayisinin yüzde 20’lerden yüzde 80’lere yükseldiğini ifade eden Milletvekili Uysal, geçen yıl 185 ülkeye 230’dan fazla savunma ürünü ihraç edildiğini ve savunma ihracatının 5 milyar doları aştığını belirtti. Uysal “Bugün gündemimize aldığımız 11. Madde, Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik birimlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda, modern silah, araç, malzeme alımları ve savunma altyapı yatırımlarına yönelik harcamaları düzenlemektedir. Savunma sanayii, bağımsızlığımız ve güvenliğimiz için hayati bir öneme sahiptir. Bugün, milli teknoloji hamlesi sayesinde, savunma sanayimizde yerlilik oranını yüzde 20’lerden yüzde 80’lere çıkardık. Sadece geçen yıl 185 ülkeye 230’dan fazla savunma ürünü ihraç ettik. Savunma ihracatımız 5 milyar doları aştı. Türkiye küresel silah ihracatında 11’inci sıraya yükseldi. Sınırlarımızın güvenliğini kendi imkanlarımızla koruyabilen bölgesel bir güç olduk. Bu gurur tablosunun ardında, gençlerimizin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin, girişimcilerimizin alın teri ve emeği var. Hepsinden Allah razı olsun, ayaklarına taş değmesin.” açıklamasında bulundu.

Türkiye’nin kara, hava, deniz ve uzay platformlarında kendi göbeğini kendi kesebilen ve dünyaya örnek olan bir ülke konumuna yükseldiğini ifade eden Milletvekili Uysal “Bayraktar TB 2, TB 3, Akıncı, Anka, Kızılelma Türk’ün imzasını göklere taşıyor. Denizaltılarımızla, gemilerimizle, insansız deniz araçlarımızla Mavi Vatan’da, ismini Liderimiz Sayın Devlet Bahçeli Beyefendi’nin verdiği milli uçağımız Kaan, Gökbey, Hürkuş ve Hürjet ile Gök Vatan’da, Türksat 6A ile uzayda, Türk’ün gücünü dünyaya gösteriyoruz. Yapay zekâ destekli çelik kubbe ile hava savunmasında yeni bir dönemi başlattık.” ifadelerine yer verdi.

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal Meclis’te görüş ayrılıkları olabileceğini ancak, birleştiren en kutsal değerin tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan ülküsü olduğunun altını çizdi.

Uysal “Biz burada farklı görüşlere sahip olabiliriz ancak bu çatı altında birleştiğimiz kutsal bir değer var. Tek devlet, tek millet, tek bayrak, tek vatan ülküsü. Bu ülkü; damarlarımızdaki asil kanda, binlerce yıllık tarihimizde ve yüreğimizde taşıdığımız al bayrak sevgisinde saklıdır. Geçmişte, bu millet nice zorluklar içinde destanlar yazdı. Kurtuluş Savaşı’nda kahramanca savaşan ecdadımızdan, terörle mücadele de canını feda eden yiğit evlatlarımıza kadar bu topraklar, şehitlerimizin kanıyla yoğruldu, gazilerimizin cesaretiyle korundu. İşte bu yüzden; güçlü ordu güçlü devlet, güçlü ordu huzurlu millet, güçlü ordu dalgalanan bayrak demektir.” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Her fabrika, bir kaledir’ sözünü hatırlatarak konuşmasına devam eden Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal kaleleri çoğaltmak adına her geçen yıl daha çok çalışacaklarını söyleyerek “‘Her fabrika, bir kaledir’ dedi, Aziz Atatürk. Onun için bizler, bu kaleleri çoğaltarak yalnızca sınırlarımızı değil, milletimizin onurunu, istikbalini ve Çanakkale’de kazandığımız ruhu da koruyacağız. Milliyetçi Hareket Partisi olarak bizim vizyonumuz; Türk ve Türkiye Yüzyılıdır. Hedefimiz; her alanda tam bağımsızlıktır! Gücümüz ise birlik ve beraberliğimizdir. Çünkü biz birlikte güçlüyüz. İşte bu yüzden Mersinli İlhan’ın torunları için Mersin’imize yatırım noktasında taleplerimizi paylaşmak isterim.” açıklamasında bulundu.

MİLLETVEKİLİ UYSAL: BÖLGESEL TEŞVİK UYGULAMALARINDA MERSİN, 6’INCI BÖLGE KAPSAMINA ALINMASINI TALEP EDİYORUZ

Milliyetçi Hareket Partisi Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal eğitim ve teknolojide Mersin’e yapay zeka araştırma merkezi ile fen ve teknoloji lisesi kurulmasını, 2026 yılı Teknofest yarışmasının Mersin’de yapılmasını, lojistik de ise lojistik köy kurulması, ihracata yönelik yeni teşviklerin verilmesi ve Çukurova Uluslararası Havalimanı Kargo Terminali’nin faaliyete geçmesini,  turizmde ise Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi yatırımlarının hayata geçirilmesini, Mersin Uluslararası Narenciye Festivalinin, Kültür Yolu projesine dahil edilmesini, sanayi ve tarım da ise dijital tarım teşviklerinin arttırılmasını, yeni bir teknopark ve tematik sanayi sitesi kurulması, bölgesel teşvik uygulamalarında Mersin’in altıncı bölge kapsamına alınmasını talep ederek 2025 yılı bütçesinin hayırlı olmasını diledi.