Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘MERSİN’DEKİ FABRİKALAR DENETLENİYOR MU’

“Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’nde çalışan fabrikalar gece gündüz çok yoğun kömür yakıyor. Mahalleli kömür isinden, kömür kokusundan yaz boyu cam açamadı!”

“Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’nde çalışan

Mersin’in Akdeniz ilçesinde bulunan Abdullah Şahutoğlu, Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas mahallelerindeki sanayi tesislerinde yapılan üretimin sonucunda oluşan hava, su ve toprak kirliliğine karşı Mersin Çevre Platformu ile Abdullah Şahutoğlu Çevre İnsiyatifi, Plastik şirketleri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan Mersin ili Akdeniz ilçesi Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’ndeki çevresel yıkımı gündeme taşıdı.

“Hava kirliliğine bağlı mahallede hastalıklar başladı!”

Akdeniz ilçemizde bulunan Abdullah Şahutoğlu, Kazanlı, Karaduvar, Karacailyas mahallelerinde bulunan kirli sanayi tesislerinde yapılan üretimin sonucunda hava, su ve toprağın çok kirlendiğini söyleyen çevreciler, “Özellikle hava kirliliğinden kaynaklı insanların yaşamı zehirli hale gelmiştir. Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’nde çalışan fabrikalar gece gündüz çok yoğun kömür yakıyor. Mahalleli kömür isinden, kömür kokusundan yaz boyu cam açamadı. Hava kirliliğine bağlı mahallede hastalıklar başlamıştır.” açıklamasında bulunmuştu.

“İşletmeler hangi kriterler çerçevesinde üretime devam ediyor?”

DEM Parti Mersin Milletvekilleri Perihan Koca ve Ali Bozan tarafından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemiyle verilen ortak soru önergesinde Abdullah Şahutoğlu Mahallesi’nde bulunan fabrika ve diğer işletmelerin çevredeki derelere, havaya ve toprağa yoğun biçimde kirletici bıraktıkları, halk sağlığını tehdit ettikleri ve gürültü kirliliği yarattıkları ifade edilirken, söz konusu işletmelerin kullandıkları kömürün duman ve isinin havaya karıştığı ve ciddi bir hava kirliliği yarattığı ifade edildi. Geçtiğimiz günlerde mahalle halkının söz konusu işletmelerle ilgili savcılığa toplu bir şekilde suç duyurusunda bulunmalarının ardından konuyu meclis gündemine taşıyan DEM Parti vekilleri bakanlığa şu soruları yöneltti:
1. Söz konusu işletmelerin çevreye ve halk sağlığına olan etkileri bakanlığınızca denetlenmekte midir? Söz konusu işletmeler hangi kriterler çerçevesinde üretim faaliyetine devam etmektedir?
2. Söz konusu işletmelere bakanlığınızca bugüne dek ne gibi yaptırımlar uygulanmıştır?
3. Bu işletmelerin imar planında aslında depo oldukları ancak plana aykırı bir şekilde üretim faaliyetinde bulundukları iddiası doğru mudur? Bu konuda bakanlığınızın bir incelemesi var mıdır?
(Haber Merkezi)