“Alata’da öncelikle hazırlanması gereken ÇED dosyası yok! Olmayan dosyaya karşı ‘ÇED gerekli değil’ belgesini veren, tesise yer açan ve tesis sahibi yargı önünde hesap vermeli. Bunun için de Mersin dinamikleri sürecin takipçisi olmalı, hukuki zeminde kentin hakkını aramalı.“
Mersin Üniversitesi İleri Teknoloji Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (MEİTAM) TÜBİTAK 1505 Üniversite-Sanayi İş birliği kapsamında kabul edilen projesi ile merkez ve Veldo grup arasında yapılan Ar-Ge çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Proje kapsamında Aldo Grup Yönetim Kurulu Başkanı Ali Doğan ve proje ekibi, MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ile birlikte Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’ı makamında ziyaret ettiler.
Projede, nar kabuğu ve zeytin çekirdeğinden elde edilen odun sirkesi ile çevre dostu, fenolik yüzey temizleyici ve aktif karbon ürünleri geliştirilerek ülkemizin stratejik hedefleri doğrultusunda hem çevreye hem de toplum sağlığına katkı sağlayan ürünler elde etmeyi hedefleniyor. Projenin yürütücülüğünü MEİTAM Müdürü Prof. Dr. Aylin Döğen üstlenirken, projede doktora sonrası araştırmacı Bursiyer Dr. Deniz Alkaya, Sanayi İş birliği kısmında ise Veldo Teknoloji A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Veli Doğan yer alıyor.
“TESİS SAHİBİ HESAP VERMELİ!”
Araştırmacı-Yazar Abdullah Ayan, bu ziyaret sonrası açıklamada bulundu.
Alata lobisinin tam gaz faaliyette ve destek arayışında olduğunu belirten Ayan, “Biyodizel Tesis patronları Mersin Üniversitesi Rektörü’nü ziyaret etti. Konuya vakıf olmayan Rektör bir yana YÖK Başkanı’nı ziyaret etseniz de yapılan kanunsuzluğa destekçi bulamazsınız. Alata’da öncelikle hazırlanması gereken ÇED dosyası yok! Olmayan dosyaya karşı ‘ÇED gerekli değil’ belgesini veren, tesise yer açan ve tesis sahibi yargı önünde hesap vermeli. Bunun için de Mersin dinamikleri sürecin takipçisi olmalı, hukuki zeminde kentin hakkını aramalı, sahipsiz Mersine sahip çıkmalı.” diyerek tepkilerini dile getirdi.