Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE MÜJDE: BEHİYE ŞİFAN KADIN KONUKEVİ ÖN KAYITLARI BAŞLADI

Türkiye’nin dört bir yanından

Türkiye’nin dört bir yanından Mersin’e üniversite okumak için gelen kız öğrenciler için büyük destek Mezitli Belediyesi’nden geldi. Mezitli Belediyesi, Atatürk Mahallesi Üniversite Caddesi’nde yapımı tamamlanan Behiye Şifan Kadın Konukevi ile öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaya hazırlanıyor.Kızöğrenciler için güvenilir bir barınma merkezi olacak olan konukevinin ön kayıt başvurularının son tarihi 16 Eylül olarak belirlendi.

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, eğitime verdiği destek ve çocuklara olan önceliği doğrultusunda, Behiye Şifan Kadın Konukevi’nin 2024-2025 akademik yılına hazır olduğunu müjdeledi. Konukevinin ön kayıt başvuruları başladı.

ÖN KAYIT BAŞVURULARI11 EYLÜL- 16 EYLÜL TARİHLERİ ARASINDA

Ön başvurular 11 Eylül ile 16 Eylül tarihleri arasında Belediye hizmet binası evrak kayıt biriminden yapılabilecek. Başvurular tamamlandıktan sonra gerekli incelemeler yapılacak ve konukevine başvurusu uygun görülen öğrencilere ulaşılacak.
Yurt başvurusu için istenen belgeler arasında kimlik fotokopisi, müracaat dilekçesi, yüksek öğrenim kurumu öğrenci kayıt belgesi, adli sicil kaydı, aile durumu bildirimi, aile gelir tespit belgesi, ikametgah belgesi ve 1 adet fotoğraf bulunmaktadır. Başvurular, bu belgeler ile birlikte Belediye hizmet binası evrak kayıt birimine teslim edilecektir.

“ÖĞRENCİLERİMİZİN YANINDAYIZ”

Başkan Tuncer, “Mersin dışından üniversite okumak için gelen kız öğrencilerimizin barınma ihtiyacını bir nebze olsun çözebilmenin bizim nazarımızdaki değeri paha biçilemezdir. Anadolu’nun dört bir yanından gelen kardeşlerimiz, sadece ailelerinin değil, aynı zamanda Cumhuriyetin bize emanetidir” dedi. (Haber Merkezi)