Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

27 yeni muhasebeciye ruhsatları takdim edildi

ARZU ÖZER Mersin Serbest

ARZU ÖZER
Mersin Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (SMMMO), mali müşavirlik yeterlilik sınavını başarıyla tamamlayan ve ruhsat almaya hak kazanan muhasebeciler için anlamlı bir ruhsat töreni düzenledi. Etkinlikte, 27 yeni muhasebeciye ruhsatları takdim edildi. Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili’nin ev sahipliğinde düzenlenen törene, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Meclis Üyesi Erol Dibo, müşavirler, muhasebeciler ve Mersin iş dünyası da katıldı.

“Gerçekleşmeyen bir kar üzerinden vergi alınmasını yanlış buluyoruz”

MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, törende yaptığı konuşmada, yeni ruhsat sahibi muhasebecilere başarılarından dolayı tebriklerini iletti. Çakır, ” Bu yeni bir başlangıç. Ancak hayat boyu öğrenmek devam edcek. Yaşamın ve mutlu olmanınyolu sürekli öğrenmekten geçiyor. Anadolu coğrafyası zorlu şartlarına rağmenfırsatları da içinde barındırıyor. Ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Zor şartlardan geçiyoruz. Bu süreçleri ancak güç birliği yaparak aşabiliriz. Altın bileziğinizi kolunuza taktınız, size tavsiyem yılmadan yolunuza devam etmenizdir. İş dünyasının karşılaştığı sorunların çözümü için Meslek Odalarıyla işbirliği içinde çalışıyoruz. Örnek olarak sektörleri zorlayan enflasyon muhasebesiyle mücadeleyi verebiliriz. Bu konuda üstümüze düşen görevi yapıp, gereken girişimlerde bulunduk. Enflasyon muhasebesi adı altında firmalarımızdan gerçekleşmeyen bir kar üzerinden vergi alınmasını yanlış buluyoruz. Enflasyonu düşürecek çalışmalar yürütürken ihracatçı, sanayici, üreticiyi koruyamazsak sıkıntı yaşarız. Bunu yaparken birlikte hareket etmemiz,üyelerimizi firmalarımızı ihracatımızı, üreticimizi koruyarak gitmemiz gerekiyor.” dedi.

“Mali müşavir çalışma birimlerinin oluşturulması önemli”

Mersin SMMMO Başkanı Emin Levent Türkili de törende bir konuşma gerçekleştirdi. Mali müşavirlik sürecinin meşakkatli, sabır ve özveri gerektiren bir yol olduğunu anlatan Türkili, “Zor bir yoldan geçerek bugün burada ruhsat almaya hak kazandınız. Bu uzun yoldaki emeğinizden ve azminizden dolayı sizi kutluyorum. Sizlere destek olan eşlerinizi ailelerinizi ve usta öğreticilere de sizler adına teşekkürlerimi sunuyorum. Ayrıca, Vergi Dairesi Başkanlığı, Ticaret ve Sanayi Odası ve Sosyal Sigortalar Kurumu gibi kurumlarda mali müşavir çalışma birimlerinin oluşturulması da önemli. Meslektaşlarımızın sorunlarına daha iyi çözümler üretebilmesi için paydaş kurumlarla daha yakın iş birliği yapmayı hedefledik. Bu süreçte iletişim ve yaklaşımlar önemli bir rol oynad. Bu dönemde yöneticilerimizin sayısının artmasını ve daha erişilebilir olmalarını diliyoruz. Aynı zamanda enflasyon muhasebesi düzeltmesinde koordineli çalışmamızdan dolayı dateşekkürlerimizi sunuyoruz.” şeklinde konuştu.

“Yöneticilerimizin sayılarının artmasını diliyoruz”

Türkili şöyle devam etti;”Yeni ruhsat sahiplerini odamızın tüm faaliyetlerine katılmaya, birlik ve dayanışma içinde olmaya ve mesleki mücadelelerde yer almaya davet ediyorum. Büyük bir ailenin üyesi oldunuz, hep beraber el ele vererek mesleki mücadelemize devam edeceğiz ve bu aile her geçen gün büyüyerek yanınızda olacak. Her ne kadar her şey dijitalleşse de bu paydaş kurumlarda bir odamızın ve amblemimizin orda olması kurumsal kimliğimizi tanınırlığı açısından bizim için büyük önem taşımaktadır. Bu dönem artık paydaş kurumlarımız yöneticileri, ulaşılamayan bir yönetici profilinden uzaklaşarak meslek mensuplarının sorunlarını bilen çözümler konusunda yardımcı olan bir yönetici olarak ve kurumun gülen yüzü olmuşlardır. Bu yöneticilerimizin sayılarının artmasını diliyoruz. Tabi ki burada bizlerin çalışmalarının da iletişim ve yaklaşımlarının da kendimizi ve sorunlarımızı birebir kendilerine anlatabilmemizin de büyük katkısı olduğuna inanıyoruz.”