Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MEZİTLİ BELEDİYESİ’NDEN ÖĞRENCİLERE KIRTASİYE DESTEĞİ

Mezitli Belediyesi, sosyal belediyecilik

Mezitli Belediyesi, sosyal belediyecilik ilkesi çerçevesinde öğrencilere yönelik önemli bir destek projesine imza atıyor. 2024-2025 eğitim öğretim yılının yaklaşmasıyla birlikte, ihtiyaç sahibi öğrencilere kırtasiye yardımı sağlamak amacıyla başlatılan başvuru süreci 15 Eylül’e kadar sürecek. Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, “Mezitli Belediyesi olarak her zaman eğitimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.”

BAŞVURULAR 15 EYLÜL’E KADAR SÜRECEK

Mezitli Belediyesi, 6 Eylül 2024 tarihinde kırtasiye yardım başvurularını kabul etmeye başladı. Başvurular, 15 Eylül 2024 tarihine kadar sürecek. Bu kapsamda, eğitimde fırsat eşitliği sağlamak ve öğrencilerin eğitim hayatlarını daha verimli geçirmelerine yardımcı olmak amacıyla kırtasiye yardımı yapılacak.Mezitli belediyesi kendi imkanları ile öğrencilere kırtasiye desteği sunacak olmasının yanı sıra eğitime destek olmak isteyen bağışçılara da seslendi. “Haydi Mezitli Kırtasiye Yardımı İle Eğitime Güç Ver” mottosu ile sürece devam eden Mezitli Belediyesi 6 Eylül’de başlattığı destek paketi başvurularının 15 Eylül’e kadar devam edeceğini belirtti.

BAŞVURU ŞARTLARI VE GEREKLİ BELGELER

Kırtasiye yardımı başvuruları Mezitli Belediyesi Kültür Merkezi’nde alınacaktır. Başvuruda bulunmak isteyen ailelerin, öğrencinin nüfus cüzdan fotokopisini, öğrenci belgesini ve nüfus müdürlüğünden ya da e-Devlet üzerinden alınmış ikamet adresi ve aile nüfus kayıt örneğini sunmaları gerekmektedir. Ayrıca, başvuruların kabul edilebilmesi için Mezitli’de ikamet etme şartı aranmaktadır.

 

BAŞKAN TUNCER: “EĞİTİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

Mezitli Belediye Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, yaz tatili boyunca pek çok okulun bakım ve onarımını, boya badana işlerini ve bahçe düzenlemesini tamamladıklarını ifade etti. Başkan Tuncer, “Okullarımızın taleplerine yanıt veriyor, eksiklerini gidermeye çalışıyoruz. Ayrıca, ihtiyaç sahibi öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi hediye ediyoruz. Mezitli Belediyesi olarak her zaman eğitimi desteklemeye devam edeceğiz” dedi.

AİLELERİN BAŞVURUSU GEREKİYOR

Kırtasiye desteğinden faydalanmak isteyen ailelerin, bizzat başvuru yapmaları gerekmektedir. Ön başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak değerlendirmelerle kırtasiye desteğinden yararlanacak ailelere kırtasiye setleri teslim edilecektir.