Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

DEVA Partili Ekmen: “Katiller ve işbirlikçileri, adil olmayan yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç aldı”

DEVA Partisi Genel Başkan
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Diyarbakır temaslarında vahşice öldürülen ve Türkiyenin yüreğini parçalayan Narinin mezarını da ziyaret etti. Katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları almaları için mücadele edeceklerini belirten Ekmen, Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7den 70e Türkiyenin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı.” dedi.

 

DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Mersin Milletvekili Mehmet Emin Ekmen, beraberindeki heyetle birlikte Diyarbakırda bir dizi ziyaretlerde bulundu. Diyarbakır Valiliğini, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini, Ticaret Borsasını ve daha sonrasında tüm Türkiyenin yüreğini dağıtan Narinin mezarını ziyaret eden Ekmen, burada Narin için dua okuyup, konunun takipçisi olacaklarını söyledi.

 

Ekmen, Vali ve Büyükşehiri ziyaret etti

Ziyaretlerde Ekmen’e, DEVA Partisi Genel Başkan Başdanışmanı Ali ihsan Merdanoğlu, DEVA Partisi İl Başkanı Mehmet Remzi Kaymak eşlik etti. Diyarbakır Valisi Murat Zorluoğluna yeni görevlerinde hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Ekmen, daha sonrasında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eş Başkanları Serra Bucak ve Doğan Hatun ile bir araya geldi. Ardından Ekmen, Diyarbakır Ticaret Odası Başkanı Engin Yeşili ziyaret ederek, bölge ticareti hakkında bilgi aldı.

 

Bu alçak hareket duvara çarptı

Diyarbakır temaslarında Ekmen, küçük yaşta canice katledilen Narinin mezarını ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan Ekmen, Arkadaşlarımız ile Narini ziyaret ettik, ruhuna dualarımızı göndererek Fatihamızı okuduk. Yaşamasını sağlayamadık ama katillerinin, iş birlikçilerinin ve bilerek susanların hak ettikleri cezaları alması için mücadele edebiliriz. Katiller ve işbirlikçileri çürümüş sosyoloji, işlevsiz yargı düzeni, caydırıcı olmayan ceza ve infaz sisteminden güç almış olabilir ama bu alçak hareket, 7den 70e Türkiyenin bütününü kuşatan büyük bir dayanışma, ortak duygu ve acı paylaşımının duvarına çarptı. Bu çirkin infaz, toplumsal çürümüşlüğü ve arınmamızı, ceza ve infaz sisteminden kaynaklanan sorunları konuşmak için acı bir imkana dönebilir. Soruşturma sürecinde sosyal medya spekülasyonlarına değil, yetkili makamlar ve Diyarbakır Barosunun açıklamalarına itibar etmek doğru olur.” ifadelerini kullandı.