Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

MECLİSTE BAŞARIR VE USTA GERGİNLİĞİ! ‘ADAM GİBİ Mİ? İNSAN GİBİ Mİ?’

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta ile gergin anlar yaşandı.
Mecliste CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır ve AK Parti Grup Başkanvekili Leyla Şahin Usta arasında tartışma yaşandı.
AK Parti Denizli Milletvekili Nilgün Ök’ün aile şirketlerinde vergi ödemediğini söylemesi üzerine, Şahin Usta şu cümleyi kullandı:
“Adam gibi siyaset yapalım.” Başarır da bunun üstüne, “Biz kadın gibi de, adam gibi de değil, insan gibi siyaset yapıyoruz.” dedi. Tartışma git gide alevlendi. Tartışma devamında ise AK Parti Grup Başkanvekili leyla Şahin Usta: “Burası milletin kürsüsü. İnsanlıktan ve vicdandan bahsediyorsanız çıkıp itibar suikastı yapmayın, çıkıp bu insanların onurlarıyla şerefleriyle oynamayın. Adam gibi siyaset yapalım konuşalım ama itibar suikastı yapmayalım’’ diyerek karşılık verdi. Başarır da hemen ardından Şahin Usta’ya, “Bu yüzyılda, bir kadın grup başkanvekilinin bu kürsüde konuşmasından gurur duyuyorum. Ama o kadın grup başkanvekilinin siyaset yapma tarzındaki tarifi, “adam gibi” ise yazıklar olsun. Biz kadın gibi de, adam gibi de değil insan gibi siyaset yapıyoruz’’ diyerek karşılık verdi. Tartışmanın devamında son olarak Usta şu cümleleri ekledi: “Kadınlara da işini iyi yaptığı zaman, adam gibi siyaset, adam gibi işini yapmak derler. Siz bunu anlamıyorsanız diyecek bir şeyim yok. Ben bundan gayet de memnunum. Adam gibi işimi yapıyorum, adam gibi grup başkanvekilliği yapıyorum, bunda hiçbir sıkıntıyok. Tamam siz adam değilsiniz, bir şey demiyoruz.” demesi milletvekilleri tarafından tepkiyle karşılandı. (Haber Merkezi)