Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    YAŞAYARAK ÖĞRENMEK!

    Tarihte meşhur hikayedir! Rivayet

    Tarihte meşhur hikayedir! Rivayet o ki, Napolyon düşman askerlerinden kaçarken bir bakkal dükkanına girer ve bakkaldan kendisini hemen saklamasını ister.
    Bakkal, Napolyon’u dükkanın gizli bir bölümüne saklar ve ardı sıra gelip kendisini soran düşman askerlerini “Aradığınız adam sizden birkaç dakika önce şu tarafa doğru kaçtı!” diyerek savuşturur.
    Düşman askerleri bakkalın sözlerine inanıp, gösterdiği yöne doğru hızla uzaklaşırlar.
    Bu olaydan bir süre sonra Napolyon’un muhafızları bakkal dükkanına gelirler ve bakkaldan Napolyon’u sakladığı yerden çıkarmasını isterler.
    Sakladığı adamın Napolyon olduğunu bilmeyen bakkal, onu sakladığı yerden çıkarır ve “Efendim! Af buyurun ama, ölümle burun buruna gelmek nasıl bir duygu?” diye sorar!
    “Sen, koskoca Napolyon’la dalga geçiyorsun ha?!“ diyerek, soruya çok öfkelenen Napolyon, muhafızlarına emir verir ve “Kurşuna dizmek üzere bu adamın gözlerini derhal bağlayın!” der.
    Muhafızlar emri anında yerine getirirler ve infazı gerçekleştirmek için bakkalın karşısına geçip, mermileri namlularına sürerler ve Napolyon’dan ateş emri beklerler.
    Bakkal titreyerek kurşuna dizilmeyi beklerken, arkadan sessizce yaklaşan Napolyon, adamın gözlerindeki bağı çözer ve “İşte böyle bir duygu!” der.
    “HAYAT, İNSANLARI ÖNCE SINAVDAN GEÇİRİR SONRA DA DERSLERİNİ VERİR. BU YÜZDEN DE ÖĞRETTİKLERİ HİÇ UNUTULMAZ.”

    SEVMEK SEVİLMEK

    Sabah kalktığınızda yaşamanın nasıl bir ayrıcalık olduğunu düşünün! Sevmenin, sevilmenin, yardımlaşmanın, paylaşmanın ve günaydın diyebilmenin nasıl bir ayrıcalık olduğunu…
    Yüreğinizde sevgi, dilinizde muhabbet, yüzünüzde gülümseme eksik olmasın! Yaşam Size hep iyilikler ve güzellikler sunsun!