Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ÜMÜK SIKARAK NEREYE KADAR?!

    Hiç kimse kusura bakmasın!

    Hiç kimse kusura bakmasın! Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in enflasyonu düşürme adı altında uyguladığı politika resmen ümük sıkma politikasıdır.
    Sayın Bakan, işciye, memura, asgari ücretliye ve emekliye yeterli parayı vermezsem, harcama yapamazlar, harcama yapamayacakları için de fiyatlar düşer diye düşünüyor.
    Fiyatları yükselten işçiye, memura, asgari ücretliye ve emekliye verilen para değil ki fiyatlar düşsün.
    Fiyatları yükselten ürünlerin maliyetidir.
    Pahalı tohumla, pahalı mazotla, pahalı gübreyle, pahalı ilaçla ucuz tahıl ve ucuz sebze, meyve üretemezsiniz. Pahalı yemle, pahalı samanla, pahalı ilaçla ucuz et ve süt de üretemezsiniz.
    Enerji fiyatlarının bu kadar yüksek olduğu bir yerde ucuz sanayi ürününü zaten üretemezsiniz.
    Bunları ucuzlatmanın yolu ümük sıkmaktan değil, üretim maliyetlerini düşürmekten geçer.
    Ümük sıktığınızda sadece işçiyi, memuru, asgari ücretliyi ve emekliyi perişan etmiyorsunuz, üreticiyi ve esnafı da perişan ediyorsunuz. Üreticiyi ve esnafı perişan ettiğinizde her şeyin daha da kötüye gitmesi ve işsizliğin doruğa çıkması kaçınılmazdır.
    O yüzdendir ki, bu politika sürdürülebilir bir politika değildir. Çünkü rasyonel değildir. Bu politikada inat ve israr edilmesi halinde üreten bir ekonomi olmaktan çıkarız ve bu güzel Ülke’nin başına yeni dertler ve belâlar açarız.

    TATLI DİL, GÜLER YÜZ

    11 Temmuz 2024 Perşembe Günü sabahı, bir yakınımın katarakt ameliyatı için (refakatçi olarak) Silifke Devlet Hastanesi Göz Kliniği’ne gittim. Gördüklerimi anlatıyorum! Personel hasta ilişkileri gayet sağlıklıydı ve haliyle vatandaş bu durumdan son derece memnundu.
    Serviste görevli bir bayan Personel’in hastalara yaklaşımı çok dikkatimi çekti.
    Son derece güler yüzlüydü ve hastalara da hakikatli ve candan davranıyordu. Öyle ki, dili ve söylemi muhataplarını rahatlatıyordu.
    Kendisini tebrik ettim ve anlayışına sığınarak nereli olduğunu sordum. Kısa sohbetimiz sırasında adını soyadını da öğrendim. Silifke’nin Taşucu Mahallesi’nden Özlem Çılgın adında bir kardeşimizmiş.
    Bu arada, Hastane’den (Göz Kliniği’nden) hizmet alan bazı hastalarla da sohbet etme imkanı buldum. Hizmetin kalitesinden ötürü, sırf ameliyat olabilmek için Erdemli’den ve Mersin’den gelen hastalar vardı. Başta Hastahane Başhekimi Uzm. Dr. Ali Güngör Bey’i olmak üzere, Uzman Doktor Yunus Uysal’ı, personel Özlem Çılgın’ı ve diğer Klinik Personeli’ni, hastalara yaklaşımlarından dolayı tebrik ediyor, bütün hastanelerimizde aynı anlayışın egemen olmasını diliyorum!