Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MERSİN’DE TURİZM SEKTÖRÜ NE DURUMDA?

    “Mersin sahil bandındaki otel-resort fiyatları yıllardır Antalya ve Muğla’daki aynı ayardaki otellerden belirgin bir şekilde yüksek!”

    “Mersin sahil bandındaki otel-resort

    Mersinli vatandaş Mersin’in turizmdeki durumunun nasıl olduğunu merak ediyor. Vatandaş yetikililere, “Mersin’imizin turizm sektörü ne durumda? Bir otelin başa baş gelebilmesi için doluluk oranı ne olmalı? Bu günlerdeki doluluk oranları nedir?” sorularını sordu.

     

    “BU BAYRAM İLK KEZ OTELLER DOLMADI!”

     

    Kapadokya bölgesindeki otellerin çoğunda da sıkıntı olduğunu belirten vatandaş, “Mersin’deki otellerde de aldığım bilgilere göre genel ekonomik durgunluğa bağlı ciddi sıkıntılar var. Ekonomik sıkıntılar heryere sirayet etmeye başladı. Otellerde konaklamaktan ziyade daha ekonomik olduğu için şimdi turlar revaçta. Mersin şehir otellerinde doluluk ortalaması yüzde 40’larda. Yüzde 50 altı zarar yazar! 20 yıldır ilk kez bu bayram oteller dolmadı. Mersin’de yapımı devam eden yeni 5 şehir oteli daha var. Mersin ancak 2 hatta 3 projenin hayata geçmesiyle ayağa kalkar. Çukurova Havalimanı, Ana Konteyner Limanı ve Çeşmeli-Taşucu Otoyol bağlantısı önemli. Havalimanı yakında açılacak ama diğer iki proje belirsiz. Bu 3 büyük proje, hükümetin yapabileceği çok büyük bütçeli projeler.” dedi.

     

    “MERSİN’DEKİ FİYATLAR ANTALYA’YA GÖRE PAHALI!”

     

    Turizmcilere seslenen vatandaş, “Sizler bunların yapılmasını beklerken, Mersin turizmi için çok şeyler yapabilirsiniz. Mersin’imize maliyeti de çok az olur. Turizmcilerden en büyük şikayet Mersin sahil bandındaki otel-resort fiyatları yıllardır Antalya ve Muğla’daki aynı ayardaki otellerden belirgin bir şekilde yüksek. Böylesi bir ekonomik ortamda talep azlığı ile karşılaşılması da çok normal ama bu fiyat politikası da düşündürücü. Sahil otelleri gerçekten pahalı ve Antalya hizmette de daha önde!” şeklinde konuştu.