Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    TOROSLAR ALEVİ KÜLTÜR DERNEĞİNE ÖNEMLİ ZİYARET

    Mersin İl Müftüsü Aydın

    Mersin İl Müftüsü Aydın Yığman yanında İl Müftü yardımcısı Mehmet Akif Coşkun ve İl Vaizi Yasin Güngör, Toroslar Alevi Kültür Derneği Cemevini ziyaret etti.
    Gelen heyeti Dernek Başkanı Hüseyin Değerli ve yönetim kurulu üyeleri karşıladı.
    İl Müftüsüne derneğin çalışmaları ve üyelerle olan münasebetleri, etkinlikleri anlatıldı. Cemevinin konumu hizmetleri ve işlevi hususunda müftüye bilgi verildi.
    Yapılan sohbetlerde Cemevlerinin Kültür Bakanlığı üzerinden Devletle olan ilişkileri Cemevinin sorunları ihtiyaçları konuşuldu.
    Devletin denetim ve gözetimi dışında faaliyetler yürütmek isteyen (FETÖ) tipi cemaatlerin topluma yansıyan zararları ve önlemler sohbet konuları arasında yer aldı.
    İl Müftüsü Aydın Yığman bu Cemevine ilk sefer gelmiş olması sebebiyle, Halk eğitimin Cemevinde açtığı kurs sınıfları, Cemevinin katlardaki hizmet üniteleri; Cem yapma salonu, Dede odası, Semaha hazırlık odası, (fuaye) konferans salonu, kütüphane, cenaze hizmetlerinin yapıldığı bölüm ve morg, mutfak, yemekhane gezdirildi. Müftü, bütün alanların son derece temiz ve düzenli İslam inancımıza da bunun yakıştığına işaret ederek Dernek yöneticilerine takdirlerini belirtti.
    Görüşmede; Alevi ve Sünni kardeşliğinin pekişmesi için “hepimizin bu kardeşliğe kama sokmak isteyen dış güç ve kaynaklara karşı durma” ve içeride bunlara alet olanlara da fırsat vermemek gerektiği konusunda mutabık kalındı. Çünkü ancak, vatan, millet, bayrak ve devlet sevgisiyle, inancımız ve kültürümüzü özgürce yaşayıp kardeşliğimiz pekişir, kanaatinde birleşildi.
    İl Müftüsü ve beraberindeki heyetin Cemevi ziyareti dernek yöneticileriyle beraberce çekilen fotoğraflarla son buldu.