Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    AKKUYU NGS’NİN 2’NCİ GÜÇ ÜNİTESİNDE TÜRBİN BİNASI ÇATISININ MONTAJI TAMAMLANDI

    Termal devrenin kapatılması, turbo

    Termal devrenin kapatılması, turbo jeneratör setinin kurulumuna devam edilmesini mümkün kılıyor
    13 Mayıs 2024, Büyükeceli, Mersin, Türkiye. – Rusya Devlet Nükleer Enerji Kuruluşu Rosatom tarafından Mersin’de inşa edilen Akkuyu Nükleer Güç Santrali’nin (NGS) 2’nci güç ünitesinde türbin binası çatısının montajı tamamlandı.
    Toplam ağırlığı 1142 ton olan ve 9 genişletilmiş kirişten oluşan türbin binasının çatısında kurulum süreci üç aydan fazla sürdü. Her biri 95 ila 175 ton ağırlığında ve 61 metre uzunluğunda olan kirişler, özel olarak hazırlanmış iki kızak üzerinde eş zamanlı olarak birleştirilerek monte edildi. Kurulum için Liebherr LR 13000 paletli vinç kullanıldı. Türbin binasındaki her bir kiriş on milimetre hassasiyetle monte edildiğinden çalışmalar dikkatli bir hazırlığın yanı sıra yüksek düzeyde organizasyon ve inşaat planlaması gerektirdi.
    Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdür Birinci Yardımcısı ve NGS Yapı İşleri Direktörü Sergey Butckikh, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Bir türbin binasındaki çatı kirişlerinin kurulması, detaylara yüksek düzeyde dikkat ve kusursuz uygulama gerektiren karmaşık bir iştir. Sıkı programa ve zorlu hava koşullarına rağmen inşaat ekibi görevi başarıyla tamamladı. Elde edilen sonuçlardan gurur duyuyoruz ve her çalışanımıza gösterdikleri özen ve profesyonellik için teşekkür ediyoruz. Bir sonraki aşamada turbo jeneratör ünitesinin ana tertibatlarını ve bileşenlerini monte etmeye başlayacağız.”
    Akkuyu NGS inşaat sahasındaki tüm çalışmalar, bağımsız denetim kuruluşları ve Nükleer Düzenleme Kurumu (NDK) tarafından dikkatle denetleniyor.