19 Mayıs 2024

SAHİL VE TARIM ARAZİLERİ AKARYAKIT TESİSLERİNDEN KURTULAMAYACAK MI?

0

Adanalıoğlu’nun ‘Tarım Arazisi ve Sulama Alanları’na Akaryakıt Dolum Ve Depolama Tesisi, Boru Hattı Kapasite Artışı Ve Dolfen/Platform Yapım projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başlatıldı!
Haber / BARIŞ ÇOBAN

Mersin Adanalıoğlu Mahallesi’nde bulunan Sabiha Can Sağlık Ocağı önündeki kıyıya 120 bin tonluk akaryakıt tankerlerinin yanaşacağı dolfen iskelesi ve kara tarafında 3 akaryakıt boru hattı yapılmasıyla ilgili ÇED süreci başlatıldı.
Etkilenecek bölge halkını proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amaçlı Halkın Katılım Toplantısı 14 Mayıs 2024 günü yapılacak.

Dolfen iskelenin kara tarafında yer alacak boru hatlarının bulunduğu bölge hazırlanan ÇED dosyasına göre Mersin-Adana Planlama Bölgesi yüzbinlik Çevre Düzeni Planında“ Tarım Arazisi ve Sulama Alanları” sınırları içerisinde yer alıyor.

Halkın Katılım Toplantısı
14 Mayıs’ta

Mersin Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “Mersin ili Akdeniz İlçesi sınırları içerisinde Enerji Petrol Ürünleri Pazarlama A.Ş tarafından yapılması planlanan Akaryakıt Dolum Ve Depolama Tesisi, Boru Hattı Kapasite Artışı Ve Dolfen/Platform Yapım projesi ile ilgili ‘Çevresel Etki Değerlendirme’ süreci başlamış ve ‘Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası’ halkın görüşüne açılmıştır. Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliği’nin 9. maddesi gereğince 14/05/2024 tarihinde ‘Halkın Katılım Toplantısı’ düzenlenecektir. ÇED Başvuru Dosyasını incelemek isteyenler Bakanlık Merkezi’nde veya Mersin Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri’nde duyuru tarihinden itibaren raporu inceleyerek, zamanlama takvimi içerisinde proje hakkında Bakanlığa veya Valiliğe görüş bildirebilirler. Halkın Katılımı Toplantısı yeri ve saati ile ilgili ÇED İzin Denetim Genel Müdürlüğü ve Mersin Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nden bilgi alınabilir. İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.” denildi.

Bir yanıt yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir