Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MERSİN’İN MART AYI VERGİ GELİRİ: TAHAKKUK 66 MİLYAR TL TAHSİL EDİLEN 33 MİLYAR TL!

    Vergi ve idari para

    Vergi ve idari para cezaları adı altında tahakkuk ettirilen 15 milyarın sadece yüzde 4’ü tahsil edilebildi!

    Mersin’in Mart ayında il geneli bütçe gelirlerinin tahsilatı, tahakkuku ve tahsilatın tahakkuka oranı rakamları açıklandı. Mart ayında Mersin il geneli tahakkuk eden 66 milyar TL vergiye karşı tahsil edilen vergi 33 milyar TL’de kaldı.

    Tahsil edilen 33 milyar liranın 17 milyarı ithalattan toplanan ÖTV+gümrük vergi vb rakamlar. 6,3 milyarı ise alkollü içecek ve motorlu taşıt ÖTV, 2,6 milyarı KDV. Açıklanan rakamlara göre vergi ve idari para cezaları adı altında tahakkuk ettirilen 15 milyarın sadece yüzde 4’ü tutarındaki 649 bin lira tahsil edilebildiği görülüyor.

    Değerli Konut Vergisi’nde
    2 kata yakın fark!

    Mersin genelinde vergi gelirlerinde 48 milyar TL tahakkuk edilmesine rağmen tahsil edilen rakam ise 32 milyar TL’de kaldı. Değerli Konut Vergisi’nde ise yine 2 kata yakın fark görülüyor. Tahakkuk miktarı 16 milyar TL iken tahsil edilebilen miktar 9 milyar TL’de kaldı.
    ‘Uluslararası Ticaret ve Muamelelerden Alınan Vergilerde’ tahakkuk ve tahsilat miktarı bir birine denk geliyor. Tahakkuk miktarı 18 milyar 536 milyon iken tahsilat miktarı 17 milyar 441 milyon oldu.

    Faizler ve Cezalarda tahsilat yüzde 4,8’de kaldı!

    Faizler, Paylar ve Cezalar da ise tahsilat/tahakkuk oranı yüzde 4,8’de kaldı. 17 milyar 665 milyon iken, tahsil edilebilen rakam 853.5 milyonda kaldı!

    Vergi, Resim ve Harç Gecikme Faizleri’nde ise rakam tahakkukta 2 milyar olurken tahsilat rakamı 12 milyon TL’de kaldı.