Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    GEMİ ÇÜRÜMEYE Mİ TERKEDİLDİ!

    BİLAL BAKIRDÖVEN Kıbrıs Barış

    BİLAL BAKIRDÖVEN
    Kıbrıs Barış Harekatı’nın tanıklarından Mersin’deki Şehit Teğmen Caner Gönyeli Gemisi terkedilmiş şeklinde Pozcu Sahili’nde paslanmaya bırakıldı!

    20 Temmuz 1974’de gerçekleştirilen Kıbrıs Barış Harekatı sırasında ele geçirilen gemi, Türk Deniz Kuvvetleri bünyesinde 1976-1996 döneminde “Karakol botu” olarak görev alan Şehit Teğmen Caner Gönyeli Gemisi Mersin Pozcu Sahili’nde sergileniyor.

    Yerli ve yabancı turistlerin zaman zaman fotoğraf çekilmek için önüne geldiği, çocuklara gemi sevgisini aşılamak için sergilenmek üzere Mersin’e gönderilen tarihi gemi bakımsızlık nedeniyle paslanmaya yüz tuttu!

    Alt tarafları çürümeye başlayan geminin neden bakımsız bırakıldığı Mersinliler tarafından sorgulanıyor.

    Sahilde yürüyüş yapan vatandaş, Geminin iskele demiri muamelesi görmesini istemiyor. Yetkilileri göreve davet eden Mersinliler bu durumun Mersin’e yakışmadığını belirtiler.

    Şehit Teğmen Caner Gönyeli Gemisi Hakkında

    20 Temmuz 1974 günü başlatılan “Kıbrıs Barış Harekatı” sırasında ele geçirilen bir düşman gemisidir. 8 Nisan 1976 günü Türk donanmasına dahil edilmiş, 12 Temmuz 1996 gününe kadar karakol botu olarak tam 20 yıl hizmet vermiştir. Gemi 26,7 m uzunluğunda ve 4,7 m genişliğinde.

    Teğmen Caner Gönyeli Kimdir?

    1947 yılında Kıbrıs Gönyeli’de dünyaya geldi. Deniz Harp Okulu’nda okudu. 1974 yılında Kıbrıs Barış Harekatı’na katıldı. İkmal Subayı olarak Kocatepe adlı savaş gemisinde görevliydi.
    21 Temmuz 1974 günü, Türk savaş uçakları, Kıbrıs’ın güneyinde Baf açıklarındaki Kocatepe’yi Yunan savaş gemisi sandılar, bombaladılar. Kocatepe kurtulamadı, battı. Onlarca asker kurtulamadı. Kurtulanlar da oldu, ama 27 yaşındaki genç Teğmen de tüm aramalara karşın bulunamadı.