Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ERDOĞAN SERİN: AKSUVAT SUYU’NA AKSIFAT DERESİ DENİLMESİNDEN MURAT NEDİR ACABA?!

    Bölgemizin belli bir bölümünün

    Bölgemizin belli bir bölümünün içme ve sulama suyu ihtiyacını karşılamak ve aynı zamanda enerji üretmek amacıyla yapılan Aksıfat (!) Barajı’nda su tutulmaya başlanması çok önemlidir. Bu Baraj tamamlandığında, Mersin’in Silifke ve Erdemli İlçeleri’nin kuzeyinde yer alan dağlık bölgelerinin içme ve sulama suyu ihtiyacı tamamen karşılanacaktır. Sadece bununla da kalınmayacak, her iki ilçe merkezinin ve çevre mahallelerinin içme suyu iihtiyaçları da karşılanacaktır. Üstelik de cazibeli olarak karşılanacaktır.

    Aksıfat denilen Barajı besleyen Su’yun gerçek adı Aksuvat’tır. Türk Dil Kurumuna göre suvat, göze, pınar, kaynak anlamına gelir. Aynı zamanda hayvanların kıyısına kadar inip su içebildiği çay ya da dere anlamında da kullanılır. Ak nitelemesi de (muhtemelen) suyun kaynağından çıkarken köpürerek akmasından kaynaklanır. Gerçek bu iken, yüzyıllardır Aksuvat olarak bilinen suya, hangi akla hizmetle (ak sözcüğü dışında bu suyla hiçbir bağlantısı olmayan) Aksıfat adı verilir anlamak zor?! Nitekim, Silifkeli iki duyarlı öğretmen hemşerimiz (emekli öğretmen sayın Ali Erdem ve emekli öğretmen sayın Emine Adıgüzel) ile bir muhtarımız (Sarıaydın Mahallesi Muhtarı sayın Mustafa Keklik) bu yanlışı fark edip, düzeltilmesi için DSİ 6ncı Bölge Müdürlüğü’ne dilekçe vermişler, ancak bu zamana kadar olumlu ya da olumsuz bir yanıt alamamışlardır.
    DSİ 6ncı Bölge Müdürlüğümüzün bu yanlıştan döneceğini umuyor, söz konusu Baraj’ın ve eklentilerinin bir an önce bitirilip hizmete sokulmasını ve Su’yun gerçek adı olan Aksuvat adına bağlı kalınmasını diliyorum!