Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    GÜL GÜRLEK ÇAĞLAR: 6284…

    – Denizli’de 6 aydır
    – Denizli’de 6 aydır kayıp olan Mine Kocadağ’ın, evli olduğu Mithat Kocadağ tarafından katledildiği ortaya çıktı. Katıldığı bir televizyon programında cinayeti itiraf eden Mithat Kocadağ, gözaltına alındı.
    – Malatya’da B.Ç. isimli kadın birlikte yaşadığı Ö.Y. isimli erkek tarafından bıçaklanarak öldürüldü.
    – Batman’da 38 yaşındaki Murat Atılgan isimli erkek, boşanma aşamasında olduğu 33 yaşındaki Tuğba Atılgan’ı silahla vurarak katletti.
    – İstanbul’un Pendik ilçesinde, Murat Yaşar, eşi Tülay Yaşar’ı bıçaklayarak öldürdü.
    – Ankara’da Yiğit Bozkurt, eski kız arkadaşı olduğu iddia edilen Gaye G.’yi tabancayla başından vurarak öldürdü.
    – İzmir’de Davut Yiğitoğlu, eski kayınvalidesi Aysel Genç’i tabancayla öldürüp, boşandığı Seher Genç’i yaraladı.
    Bu haberler, kadın cinayetleri ve kadına karşı şiddet konusunda son günlerde basın yayın organlarına yansıyan haberlerden sadece birkaçı.
    Ülkemizde, kadınları şiddetten, hayatındaki erkeklerin zulmünden ve şiddetinden koruyabilmek için bir takım kanunlar düzenlenmesi zaruri oldu ne yazık ki.
    Kadınların yaşamı ve yaşayabilmesi için hayati öneme sahip İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasının ardından 2012 yılında, kadına yönelik şiddet ile mücadele edebilmek adına, “6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun” kabul edildi.
    Bu kanun, nedendir bilinmez genel seçim öncesinde bazı siyasi partilerin ittifak pazarlıkları arasında yer alıyor.
    Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Doğan Aydal, ‘6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun’un kaldırılması talebinin yer aldığı listeyi hükümete ilettiklerini belirtti.
    İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılmasını isteyen zihniyet, şimdi de 6284 sayılı kanunu hedeflerine almış görünüyor.
    Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, her ne kadar, 6284 sayılı kanunun ruhuyla ve mevcudiyetiyle son derece önemli olduğunu, varlığının tartışmaya açılmasının dahi kabul edilemeyeceğini belirtse de, bir siyasi partinin kadınların güvencesi olan bu kanunun kaldırılmasını neden istediği, kanunun hangi maddesinden rahatsız olduğu merak konusu.
    Kendilerine soruyorum. 6284 sayılı kanunla,
    – Kadına koruyucu tedbir kararlarının verilmesi için şiddetin delil ya da belgesinin aranmaması, kadının beyanının esas olarak kabul edilmesinden mi?
    – Şiddet mağduru kadın ve beraberindeki çocuğa barınma hizmeti verilmesi, hayati tehlikesi varsa koruma altına alınmasının sağlanması, kadın ve çocuğa geçici maddi yardım yapılması, psikolojik, sosyal ve hukuki destek ve kreş desteğinin sağlanmasından mı?
    – Şiddet mağduru kadının kimlik bilgilerinin değiştirilmesini, koruma ve bakım altına alınmayı, adres gizliliğini, şiddet uygulayıcısına uzaklaştırma kararını, geçici velayet ve nafaka, geçici maddi yardım, genel sağlık sigortasından yararlanmayı talep edebilmesinden mi?
    Rahatsız oldular..!
    Kadınların şiddete karşı güvencesi olan 6284 sayılı kanunun kaldırılmasını istemek, kadını celladıyla baş başa bırakmakla aynı anlama gelir.
    Bunu isteyen siyasi partinin de, ya kadın seçmeni yok, ya da aklı başında kadın yöneticisi..!