Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    ‘MEKTUPLARIMIZ YERLERİNE ULAŞTIRILMADI!’

    GÜL ÇAĞLAR Atatürkçü Düşünce
    GÜL ÇAĞLAR
    Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Mersin Şubesi PTT kanalıyla gönderdikleri Mersin Limanı ile ilgili kurumlara gönderdikleri mektupların yerine ulaşmaması ile ilgili basın açıklaması gerçekleştirdiler. Açıklamayı yapan ADD Mersin Şubesi Başkanı Serdar Erkan, “4 Haziran 2022 tarihinde MTSO Salonu’nda gerçekleştirdiğimiz ‘Halkla Buluşma Toplantıları’ kapsamında, ‘Mersin Limanı’nda Neler Oluyor?’ konulu toplantıda 90’dan fazla meslek odası, demokratik kitle örgütleri, parti temsilcileri ve sade vatandaşlardan oluşan katılımcıların oybirliği ile aldığı karar gereği kabul edilen bildirinin tüm seçilmiş ve atanmış ilgililere ve kurumlara gönderilme kararı alınmıştır. Bu kapsamda söz konusu bildiri ön yazımızla, kapalı ve üzerlerinde adresimiz yazılı olarak 5 Ağustos 2022 tarihinde, Mersin’deki 13 İlçede 805 Muhtara PTT kanalıyla 6 bin 37 TL ödenerek gönderilmiştir. Aradan geçen yaklaşık 90 günden fazla bir süre içinde şube olarak yaptığımız inceleme ve araştırmada, başta Akdeniz ilçemizdeki 67 Muhtarlık olmak üzere mektuplarımızın ulaşmadığı anlaşılmıştır.” dedi.
    ‘Anayasal haberleşme hakkımızın kısıtlanması ile karşı karşıya kaldık!’
    Mektupları teslim ettiğimiz PTT binasının bir kaç km yakınındaki Akdeniz ilçesi Camiişerif Muhtarlığı bile mektuplarını teslim almadığının saptandığını belirten Erkan, “Bunun üzerine mektupların akıbetini öğrenmek için 23.11.2022 tarihinde savcılığa yapılan suç duyurumuz üzerine soruşturma açılmış, ancak 24 Şubat 2023 tarihinde koğuşturmaya gerek olmadığı kararı şubemize tebliğ edilmiştir. Öte yandan, Ulaştırma Bakanlığı, PTT Genel Müdürlüğüne mektupların akıbetini öğrenmek için  idari soruşturma açılması ve teslim edilmeyen mektuplarımızın iade edilmesi ve paramızın geri ödenmesine ilişkin yazılı dilekçemize de bugüne kadar herhangi bir yanıt alınamamıştır. Kamu yararına çalışan bir derneğin şubesi olarak, hem anayasal haberleşme hakkımızın kısıtlanması, hem de parasını ödediğimiz bir hizmeti alamamakla karşı karşıya kalmış durumdayız.
    Öte yandan savcılık kararında belirtilen ve dayanak alınan PTT Müdürlüğü cevabı yazısı soruşturma dosyası içinde konulmadığından PTT Müdürlüğü’nün karşı argüman ve gerekçelerini bilememekteyiz. Bu nedenle şube olarak savcılık kararına itiraz etmek üzere ilgili mahkemeye başvuru dilekçemiz bugün itibariyle verilmiş durumdadır. Mağduriyetimizin giderilmesi ve sorumluların cezalandırılması konusunda mahkemenin gereken incelemeyi yaparak, gerçekleri ve sorumluları ortaya çıkaracağını umuyoruz.” şeklinde konuştu.