Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    MTSO, MERSİN’E GELEN DEPREMZEDE ÖĞRENCİLERE YARDIMCI OLMALI

    Kahramanmaraş depremleriyle sarsılan 11
    Kahramanmaraş depremleriyle sarsılan 11 ildeki vatandaşların yanında yer alan, oluşturulan koordinasyon merkezleriyle depremzedelerin tüm ihtiyaçlarını karşılamaya çalışan sanayici ve iş dünyası kuruluşları, kentleri için kısa orta ve uzun vadede çalışmalarını kamuoyu ile paylaşmaya devam ediyor.
    İş dünyasının kentlerin yeniden yapılanmasında, güvenli yapıların oluşmasında da üzerine düşen görevi layıkıyla yerine getirebileceği vurgulanırken, 25 bin üyesiyle Mersin’in en büyük kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşu olan Mersin Ticaret ve Sanayi Odası’nın -MTSO- deprem sonrası geçen bir aylık sürede ne yaptığı ve neler yapacağı merak konusu oldu.
    Özellikle deprem bölgesinden Mersin’e gelen öğrencilere de sahip çıkılarak yardımcı olunması gerektiği, MTSO’nun devasa bütçesi ile depremzedelere destek vermesinin, öğrencilerin sorunlarının çözümü için çok önemli olduğu vurgulandı.
    MTSO önceki Meclis Üyesi ve İş İnsanı Orhan Kemal Yüksel, MTSO gücüne yabancı bırakılmış dev bir meslek örgütü. Bu önemli kuruluşumuz maalesef vizyonsuzluk altında eziliyor.
    Yaşanan büyük afet sonrasında çevre illerimizdeki deprem bölgesinden Mersin’e 20 bin öğrenci nakli yapıldı. MTSO hiç olmazsa bunlardan devlet okullarında okuyan, zor durumdaki öğrencilerin bir kısmının eğitim giderlerini rahatlıkla karşılayabilir.” diye konuştu.
    “MTSO’NUN YURT DIŞI SEYAHATLERİ İPTAL EDİLMELİ!”
    MTSO’nun meclis üyelerine sunduğu, büyük tepki ve eleştirilere neden olan yurt dışı seyahatlerinin iki yıl süre ile iptal edilmesinin gerekliliğini savunan Orhan Kemal Yüksel, “MTSO Meclis Üyelerinin katıldığı turistik seyahate dönen her yurt dışı seyahati için onbinlerce lira para harcanıyor. Bütçede sadece yurt dışı seyahat ve harcamalar için 4 milyon TL ödenek var. Bu kaynak depremzedeler için harcanmalı. Depremzedelere eğitim yardımı yanında gıda yardımı da yapılabilir. Depremzedeler çocukları ile birlikte gerçekten çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi veriyor. Birlik ve dayanışma böyle olur.“ şeklinde konuşarak tepkilerini dile getirdi.
    (Haber Merkezi)