Ana Sayfa Arama Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

    Mersin’de edebiyat rüzgarı

    GÜL ÇAĞLAR Mersin Büyükşehir
    GÜL ÇAĞLAR
    Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Karşılaşmalar’ temasıyla Kongre ve Sergi Sarayı’nda bu yıl ilkini düzenlediği ve üç gün süren ‘Mersin Edebiyat Festivali sona erdi.
    Ahmet Ümit, Şebnem İşigüzel, Barış İnce, Müge İplikçi, Nursel Duruel, Haydar gibi Ergülen, Mahmut Temizyürek, Metin Cengiz, Neşe Yaşın, Necdet Neydim, Görsel Korat, Kemal Varol gibi tanınmış  yazarların okurla buluştuğu festival kapsamında, çeşitli atölyeler ve söyleşiler gerçekleştirildi.
    Festivalin ilk gününde düzenlenen ödül töreninde, yarışmalarda dereceye giren yazar ve şairlere ödülleri verildi.
    Festival kapsamında çocuk edebiyatı da unutulmadı ve çocuklarla öykü ve şiir okuma atölyeleri yapıldı. Mersinli yazar ve şairlerin kitap kapaklarından oluşan ‘Mersinli Şair ve Yazarların Kitap Kapakları Sergisi’ de edebiyatseverlerin beğenisine sunuldu.
    NAZIM HİKMET ANILDI
    Festivalin son gününde, 121. doğum gününde Nazım Hikmet anıldı. Etkinlikte, yazar ve şair Mahmut Temizyürek,  Ahmet Eroğlu ve Oğuz Tümbaş, şairin evrenselliğine değindikleri şiirlerini okudular.
    Ünlü şair Pablo Neruda’nın Nazım Hikmet’e olan hayranlığı dile getirilirken, Ahmet Haşim’in onun şiirlerine çok sesli orkestra benzetmesi yaptığı, ancak şiirde Garip akımını başlatmasına karşın kendisinden sözedilmemesine gücendiği anlatıldı.
    İPLİKÇİ: “EDEBİYAT DELİLİKTİR”
    Yazar Müge İplikçi, ‘Kutsal Sığınağım Yazı’ başlıklı söyleşisinde, ‘Edebiyat risktir, deliliktir. Edebiyatçı normal değildir, delilik sınırındadır. Zaten nedir ki’ diyerek edebiyatın yaşamak ve yazmak arasında bir köprü olduğunu belirtti.İplikçi, ‘Siyah ve beyaz gibi çift kutuplu değiliz, gri alandayız. Çift kutuplu olmayı siyasetçiler ister. Çünkü bundan beslenirler. Edebiyat ise sanattır’ şeklinde konuştu. İplikçi, Adalet Ağaoğlu’nun Bir Dügün Gecesi adlı romanını okuduktan sonra yazmaya karar verdiğii dile getirdi.
    Edebiyat Festivali, Metin Cengiz, Neşe Yaşın, Mahmut Temizyürek ve Haydar Ergülen’in okuduğu şiirlerden oluşan ‘Mersin Akşamına Şiirler’ başlıklı şiir dinletisiyle sona erdi.