Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

PROF. DR. AYTUĞ ATICI’DAN ÖNEMLİ ÇALIŞMALARA İMZA SORUMLULUĞUMUN BİLİNCİNDEYİM

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı TBMM’de yaptığı çalışmalarının ülke ve Mersin için yapıldığını belirterek, “Üzerindeki sorumluluğun bilincinde olduğunu, ülke ve kente her zaman hizmet ettim.” dedi.

Bu haberin fotoğrafı yok

 

CHP Mersin Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı TBMM’de  26. dönemde yaptığı çalışmalarını CHP İl başkanlığı binasında açıkladı.  Yaptığı çalışmalarına değinmeden önce halka hesap vermek rutin hale geldiğini, Milletvekili seçildiği günden beri dönem dönem yaptığı çalışmalarını halk ile paylaştığını öne sürdü.

Atıcı, üzerindeki sorumluluğun bilincinde olduğunu  ülke ve kente her zaman hizmet ettiğini dile getirdi. Kendisine devredildiği vekaletin sorumluluklarını yerine getirdiğini ve çalışmalarını meclise götürüp, ülke ve Mersin için daha iyi şeyler sunduklarını belirtti. 26. dönem ilk yarısını geride bıraktığını dile getiren Atıcı, ilk olarak yaptığı Mersin yerel faaliyetlerine değindi. Ardından TBMM’de yaptığı faaliyetlere, uluslararası düzeyde faaliyetlere,  CHP  Genel Merkezde faaliyetlere, gelecek için beklentiler faaliyetleri gibi faaliyetler gerçekleştirdiğini vurguladı.

 

MERSİNDEKİ FAALİYETLERİM

 

İlk olarak Mersin için gerçekleştirdiği faaliyetlerini dile getiren Atıcı: “Anamur Kaledran’dan- Tarsus Yenice arasında ilçe, belde ve köylerde vatandaşlarımızla sık sık bir araya gelerek sorunlarını dinledik. Bu sorunlarla ilgili TBMM’ye çeşitli soru önergeleri, araştırma önergeleri ve kanun teklifleri sunduk. Mersin’de yaşanan işsizlik sorunu çözümü konusunda İlimizin iş dünyası ile görüşmeler yaparak, ticaret ve sanayinin gelişimi ve böylece üreterek istihdam sağlanması için çeşitli tespitler yaptık. Geleceğimizi etkileyecek nükleer santrali engellemek için her platformda çalıştık. Konuyu sık sık TBMM gündemine getirdik ve güneş, rüzgâr gibi yenilenebilir kaynaklarla enerji sorunumuzun çözüm yolarını anlattık. Mersin’in bitmek bilmeyen yollarını, defalarca temelli atılan havalimanını, hasat zamanını zararla geçiren üreticileri, söz verilip yapılmayan barajları, kentimizin göbeğinde bulunan ve dünyayı yok edecek kadar fazla miktardaki Cr+6 zehirli atıklarını, Ekosistemi ve halk sağlığını tehlikeye atan balık çiftliklerini, çimento ve termik santrallerle soluduğumuz havanın, içtiğimiz suyun, beslendiğimiz toprağın zarar gördüğünü gündeme getirerek Mersinlilerin sesi olmaya çalıştık. Geçtiğimiz yıl Tarsus’ta esrarengiz bir kazı yapıldı. Kazının başladığı günden bittiği güne kadar bütün engellemelere

rağmen takipçisi olduk. Gittiğimiz her mahallede, demokrasinin temel taşı olan

muhtarlarımızı makamında ziyaret ettik. 15 Temmuz alçak darbe girişimine karşı TBMM’de grubumuzla birlikte direndik. Şimdide OHAL’e yani sivil darbeye sakalımızın her teliyle direniyoruz. 16 Nisan referandumunda örgütlerimizle koordineli bir şekilde Mersin’de %64 hayır sonucuna katkı sağladık. Dünyanın en kitlesel yürüyüşü olan Ankara’dan İstanbul’a kadar süren Adalet Yürüyüşünün her anında oradaydık. Bu yürüyüşün her gününü “Adalet İçin 700 Bin Adım” adlı kitabımda kaleme alarak ölümsüzleştirmeye çalıştım. Bu kentin dinamikleri olan Yerel basın, Oda, STK ve Dernek ziyaretlerimizi ise bir plan ölçeğinde halen sürdürüyoruz.” şeklinde konuştu.

 

TBMM’DEKİ FAALİYETLERİM

 

Atıcı, Mersin halkını temsil ettiği TBMM’deki faaliyet çalışmalarının birkaçına da şöyle değindi: “TBMM’de ilk iki yılda 27 adet kanun teklifi verdim. Bu kanun teklifleri Mersinde ve değişik yerlerde yaptığım çalışmalardan ve mutlaka çözülmesi gereken sorunlardır. Kanun tekliflerinden bir kaç tanesini açıklayacağım. ilk olarak Genel Sağlık Sigortası ile ilgili prim için bir takım iyileştirme teklifinde bulundum. Suça itilen çocukların rehabilitasyonları ile ilgili bir kanun teklifi verdim. Hem milletvekili hem çocuk hekimi kimliğimle çocuk cezaevlerinin kapatılması ile ilgili bir kanunu teklifi verdim. Cezaevlerin çocuk ziyaretlerini sınırlayan düzenlemenin değiştirilmesi için bir kanun teklifinde bulundum. Yani cezaevinde bulunan bir anne emzirse bile çocuğunu ancak ayda bir açık görüşte görebiliyor. Hafta bir kapalı görüşebiliyor. Bu doğru bir şey değil annesi suç işlemiş olabilir çocuğun cezalandırılmasını doğru olmadığını söyledik. Özgecan yasasını teklif ettim. Tarsus’ta bir üniversite kurulması için kanun teklifi verdim. Mersin’de muz ihtisas gümrüğü kurulması yönünde yasa sunduk. Engellilere yaşlılık aylığı bağlanması ile ilgili kanun teklifi verdik. Tabii afetlerden zarar gören çiftçilere yardım yapılabilmesi yönünde kanun teklifi verdik. Mersine istiklal madalyası verilmesi konusunda kanun teklifini iki kere sunduk. Ama hiç kimse dikkate almıyor. Mersinde bir Gadir Hum Bayramının dini bayram olarak kabul edilmesi kanun teklifini yine verdik. Kamuya alımlarda yapılan sözlü sınavların sesli ve görüntülü kayıt altına alınması yönünde kanun teklifi verdim. Terör nedeniyle yaşamını yitiren ve malül olan tüm sivillere ayrım yapmadan haklar tanınması için kanun teklif verdim. Muhtarların sigorta primlerin mutlaka karşılanması gerektiğini teklifine verdik.”

 

MESLİS’E SUNDUĞUM ARAŞTIRMA ÖNERGELERİ

 

Kanun teklifleriyle beraber meclisin ele alması gereken konuları tespit ettiğini, meclis araştırma önergeleri komisyonu kurulması ile ilgili önergelerinin birkaçını belirten Atıcı: “Sınır güvenliği sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması

açılmasına ilişkin önerge. Mersinde kurulacak nükleer santralin vereceği olası zararların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla

bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge. Çukurova Deltası'nda yaşanan çevre kirliliğinin araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge. Ticari araç şoförlerinin sorunlarının araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge. Çocuklarda uyuşturucu ve madde bağımlılığının araştırılara kalınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge. Tutuklu ve hükümlülere sunulan sağlık hizmetlerinde yaşanan aksaklıkların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesi amacıyla bir Meclis Araştırması açılmasına ilişkin önerge.” şeklinde açıkladı.

 

SORU ÖNERGLERİM

 

Sahadan topladıkları, basın mensuplarından da gelen konular ile ilgili meclisin gündemine getirilmesi için ciddi çabalar sarf ettiğini, bu amaçla da 40 adet soru önergesi verdiğini ve bunlardan birkaçını belirtmek istediğini kaydeden Atıcı, bu önergelerin hiçbirine cevap veremedikleri ifade etti. “Ortaöğretim kurumlarında Kuran-ı Kerim dersinin zorunlu olarak seçtirilmesi önergesi. Esnafın yeni nesil yazar kasa alabilmesi için birtakım tedbirler alınmasına ilişkin önerge. Mersinde seçimden önce İŞKUR aracılığıyla geçici işçi alımı önergesi. Mersinde yaşanan dolu afeti sonrası üzüm ve diğer sebze meyve üreticilerinin zararlarının karşılanması ve borçlarının ertelenmesi hakkında önerge. Mersinde yapılması düşünülen STOL tipi kısa kalkış ve iniş mesafeli havaalanı projesinin durumu hakkında önergesine  ise cevap veremediler. Mersinde bir okulda kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının yasaklandığı iddiaları hakkında önerge. Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından düzenlenen bir toplantıya cemaat ve tarikatların davet edilmesi hakkında önerge. Mersinde bir okulda kız ve erkek öğrencilerin yan yana oturmasının yasaklandığı iddiaları hakkında önerge. Mersinde yapılması planlanan Mut Barajı ve Sakız Ovası

Sulama projelerinin durumu hakkında önerge. Brezilya’dan ithal edilen canlı hayvanların sağlıksız ortamlarda taşındığı iddiası hakkında önerge.”

 

 

İHTİSAS KOMİSYONUNDAKİ GÖREVLERİM

 

Atıcı, Sadece genel kurulda değil  TBMM ihtisas komisyonunda görevler yaptığını şöyle ifade etti: Üyesi olduğum Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu ve Çölyak hastalığının teşhis aşamasının, sebeplerinin, sonuçlarının ve bu hastalığa maruz kalanlara sağlanabilecek yardımların araştırılarak alınması gereken önlemlerin belirlenmesine ilişkin Meclis Araştırma Komisyonu görüşmelerine katılarak çalışmalara katkı sundum. Kölelik yasası olarak bilinen, özel istihdam büroları kısmi çalışma yasasının çalışanlar lehine çıkması için tüm yasal haklarımızı kullanarak düzeltmeye çalıştık.” dedi.

 

 

Asıl görevli olmadığı halde diğer ihtisas komisyonlarında da bazı faaliyetler gösterdiğini dile getiren Atıcı: Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığı 2016, 2017 ve 2018 Bütçesi görüşmeleri sırasında; Sağlık Bakanlığının yatırım yapamaz durumda olduğunu, halk sağlığına kaynak ayırmadığını, salgın hastalıkların kapımızda olduğunu, Şehir Hastaneleri ile yapılmak istenen vurgunları Sağlık Bakanlığı verileri ile gösterdik. Mersin halkı adına gerçekleştirdik. Anayasa Komisyonu’nda Türkiye Cumhuriyeti Anayasasında Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifinin görüşmelerine ve Türkiye Büyük Millet Meclisi İçtüzüğünde Değişiklik Yapılmasına

 

Dair İçtüzük Teklifi görüşmelerine katılarak milletimiz adına çekincelerimizi dile getirdik. Seçim ittifakını içeren teklifin görüşmelerine katılarak, %10 seçim barajının olduğu bir ortamda partilerin ittifak yapmaya zorlandığını ve yapılan ittifakların ahlaki olmadığını ifade ettik.” cümlelerini kullandı.

 

 

CHP İÇİN YAPTIĞIM FAALİYETLER

 

CHP  Genel Merkezinde yaptığı aktiviteler konusunda kısaca bilgi veren Atıcı: “Parti içi eğitimden sorumlu Genel Başkan Başdanışmanlığı görevinde sorumluyum. Parti içi eğitim  CHP’nin  yenilenmesi, yeni kadroların yetişmesi ve sağlıklı örgütlenme ve sağlıklı çalışma için son derece kritik bir alandır. Bunun içinde bir parti okulu kurmuştur. O partiyi kuran 4 kişiden birisi oldum. O günden beri çalışmalarımız devam ediyor. Burada beni en çok gururlandıran gençlik ile ilgili yaptığımız çalışmalardır. Gençlik Akran Eğitimi ve Sosyal Demokratik İdeoloji Eğitimi yaz ve kış kampları ile yüzlerce gence eğitim verdik. Dünyada hiç örneği olmayan eğitim modeli geliştirdik. Biz genç eğitmenleri yetiştiriyoruz. 81 ilde tamamlamış bulunuyoruz. CHP Berlin Birliği’nin düzenlediği Türkiye kaynaklı sorunlar ve Çözüm Önerileri Çalıştayı”na katılarak yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarının sorunları ve çözüm önerilerini tartıştık. CHP İngiltere Birliği’nin halk bulaşmasına katılarak İngiltere’de yaşayan Türk vatandaşlarının sorunları, beklentileri, Türkiye’de son dönemde yaşanan gelişmeler üzerine görüş alışverişinde bulunduk.” ifadelerini kullandı.

 

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail
Sıradaki Haber Ortadoğu Gerilimi BM Barış Konferansını Erteletti: İki Devletli Çözüm Beklemede