Gündemde bulunan çocuk istismarına tepkilerin devam etmesi üzerine bir yenisi daha eklendi. Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen basın açıklamasına katılan Mezitli Kent Konseyi Başkanı Sibel Gelbul, Mersin Çevre Dostlar Derneği Başkanı Suna Kılıççı, ADD Şube Başkanı Sacide Uluğ ve Yeni Kuşak Köy Enstitülüler Derneği Başkanı Serdar Erkan ile beraber çocuk istismarına tepkilerini gösterdiler.

Çok yakıcı bir sorun ile karşı karşıya olduklarını ve çocukların her türlü istismara maruz kalmakta olduğu belirtildi. Çocuk istismarına karşı hep beraber bir bütün olacakları dile getirildi.

 

“CİNSEL İSTİSMAR OLAYLARI ÇOK ARTMIŞTIR”

Basın açıklama konuşması Sabahat Aslan tarafından gerçekleşti.

Ülkede uygulanan yanlış politikaların çocuk haklarının ihlal edilmesine neden olduğunu belirten Aslan: “Çocuk Haklarının ihlali Çocuklara uygulanan fiziksel ve duygusal istismarlarının yaşanmasına neden olmaktadır. Çocukların eğitimsiz bırakılmaları, erken yaşta evlendirilmeye zorlanmaları, yoksullaştırılmaları, çalışmak zorunda bırakılmaları ve her türlü şiddete maruz kalmaları, cinsel yönden taciz ve tecavüz edilmeleri gibi istismarlar her geçen gün artmaktadır. Özellikle son yıllarda Her gün ‘çocuğa yönelik cinsel istismar’ olayları yaşanmaktadır. Çocuklara yönelik Cinsel istismarların önleme de uygulanan politikaların yetersiz olması, Çocuklarımızın eğitim gördüğü tüm eğitim kurumlarında eşit, bilimsel, laik eğitim politikaları uygulanmamasından kaynaklı çocuklarımıza koruyucu ve önleyici çalışmaların yetersiz uygulamaları sonucunda bugün Çocuklara yönelik cinsel istismar olayları çok artmıştır. Ülkemiz de Çocukların istismar edilmeleri günümüzde toplumsal bir sorun haline gelmiştir.” şeklinde konuştu.

 

 

“ÇOCUKLARI KORUMAK GELECEĞİ KORUMAKTIR”

 

Çocukları koruyucu, önleyici, çalışmalarla her türlü istismardan korumak devletin birincil görevi olacağı çağrısında bulunarak devletin yetkili kurumları, çocuk ihmalini ve istismarını, ulusal eylem planları hazırlayarak ve çocuk odaklı, eşit, bilimsel, laik politikaların yaşamın her alanında uygulanmasını engelleyebileceğini kaydeden Aslan: “Bizler Çocuklara uygulanan Her türlü istismarın önlenmesini özellikle insanlık suçu olan Cinsel istismarın cezasız kalmamasını, Ülkemizde çocukları koruyan kanunların, çocuğun yüksek yararı prensibi ve çocuk haklarıyla ilgili doğrultuda yeniden düzenlenmesini ve Ülkemizin taraf olduğu uluslararası Çocuk Hakları sözleşmesini ve Lanzarote Sözleşmesinin uygulanmasını talep ediyoruz. Çocuk istismarının meşrulaştırılmasına karşı mücadele etmeye, çocuklarımızın başta yaşam ve eğitim hakları olmak üzere tüm haklarını savunmaya devam edeceğiz. Bunun için herkesi mücadele etmeye davet ediyoruz. Unutmayalım ki çocukları korumak geleceği korumaktır.” ifadelerini kullandı.