Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CENNET YAYLAMI CEHENNEM YAPMA!

Gözne’deki mermer ocağı ÇED toplantısını,
STK’lar, CHP ve mahalleliler protesto etti..!
“Halkın çıkarı, ülkenin uzun vadeli yararı değil,
yatırımcının kârı ön planda tutulmaktadır..!’’

Bu haberin fotoğrafı yok

Mersin’in Toroslar ilçesine bağlı Gözne Mahallesi’nde kurulmak istenen mermer ocağına ilişkin yapılmak istenilen Çevre Etki Değerlendirme (ÇED) toplantısı yoğun tepkiler üzerine iptal edildi.
Kamuoyunun uzun süredir takipçisi olduğu ve CHP Mersin İl Başkanlığı ile birlikte çevreci STK’lar ile ş Gözne’de yaşayanların da tepkisine neden olan Mermer Ocağı ÇED raporu hazırlama toplantısı büyük tepkiler nedeniyle iptal edildi. . Doğakan Madencilik A.Ş. yetkililerince yapılması planlanan projeye yoğun bir karşı duruş gerçekleştirildi.

“TAŞ OCAĞI, MERMER OCAĞI İSTEMİYORUZ…“

Protesto esnasında yoğun sloganlar dikkat çekiciydi. Sloganlar arasında, “Doların yeşiline değil doğanın yeşiline sevdalıyız”, “Cennet yaylamı cehennem yapma”,  “Taş ocağı, mermer ocağı istemiyoruz” şeklinde yazılı dövizler de vatandaşlarca hazırlanmış ve sloganlarla tepkilerini dile getirmişti. Yoğun tepki ve sloganlara karşın Doğakan Madencilik A.Ş. yetkilileri, “Halkın protestoları nedeniyle toplantı gerçekleştirilemedi” şeklinde tutanak tutarak mahalleden ayrıldı.           

“HALKIN ÇIKARI, ÜLKENİN  YARARI DEĞİL, YATIRIMCININ KARI ÖN PLANDA!”

CHP Mersin İl Başkanlığı’nın da katılım sağlayarak protesto ettiği maden ocağı ile ilgili CHP Mersin İl Başkanı Ali Aktay da açıklamalarda bulundu. Madencilik faaliyetlerinin ülke açısından önemine dikkat çeken Aktay, ‘’Maden yatırımları geri dönüşü olmayan tahribatlar yaratan, çok riskli girişimlerdir. Bu nedenle, maden yatırım kararlarının uzun vadeli, merkezi bir ekonomik ve sosyal plan çerçevesinde alınması şarttır. Maalesef ülkemizde planlı ekonomi anlayışı son 20 yılda tamamen terk edilmiştir. Yatırım kararlarını kısa vadeli hesaplar, dar grupların çıkarları belirlemektedir. Halkın çıkarı, ülkenin uzun vadeli yararı değil, yatırımcının kârı ön planda tutulmaktadır.’’ dedi.

“GÖZNE’NİN HEBA EDİLMESİNİ KABULLENMİYORUZ”

Adil Aktay, “Bu ortam içerisinde maden işletmelerinin nasıl korkunç sonuçlara yol açtığını ülkenin her yanında görebiliyoruz. Gözne’de maalesef ülkemizdeki plansız ekonominin, kontrolsüz maden yatırımcılığının yeni mağduru haline getirilmek isteniyor. Bölgenin havasını ve suyunu kirletecek, bitki örtüsüne zarar verecek, yaşam alanlarını riskli hale getirecek bu madende ‘kamu yararı’ yoktur. Madenin sağlayacağı varsayılan faydalar, yol açacağı zararların, yaratacağı risklerin yanında devede kulaktır. Elbette, gerekli önlemlerin alınacağı, insana ve çevreye zarar vermeyecek şekilde üretim yapılacağı söylenecektir. Bunun için raporlar, belgeler sunulacaktır. Ancak hepimiz biliyoruz ki, bu ülkede bazı kesimlerin çıkarları söz konusu olduğunda hiçbir şey kuralına göre yapılmaz. Her zaman halk sağlığından, çevreden, dar gelirli kesimlerin çıkarlarından feragat edilir. Kurallar, denetlemeler, yaptırımlar kağıt üstünde kalır. Son yıllarda yüzlerce örneğini gördüğümüz bir senaryonun bu güzel coğrafyada tekrarlanmasını istemiyoruz. Gözne’nin göz göre göre heba edilmesini, Göznelilerin mağdur edilmesini kabullenmiyoruz. Bunun için mücadelemizi her platformda sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

SEYFETTİN AKARCA

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bugün Grönland’I konuşacağız. Sömürge sürecinde Grönland,
Sıradaki Haber Buzullar Ülkesi Grönland