Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

100’ÜNCÜ BİYONİK KULAK UYGULAMA KUTLAMASI

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı tarafından 100’üncü Biyonik Kulak (Koklear İmplant) uygulanmasının kutlaması ve Aile Eğitimi toplantısı yapıldı.

Bu haberin fotoğrafı yok

Prof. Dr. Uğur Oral Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Özcan, Tıp Fakültesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı Dr. Öğr. Üyesi Onur İsmi, Mersin İşitme Engelliler Eğitimine Destek ve Kalkındırma Derneği Başkanı Abuzer Öner, öğretim görevlileri, öğrenciler, biyonik kulak takılan hastalar ve aileleri katıldı.

 

CENGİZ ÖZCAN: “2 YILDA ÇOK ŞEY ÖĞRENDİK”

 

Gerçekleşen etkinlikte iki yıl öncesinde ilk biyonik kulak uygulamaları için ilk işlemlere başladığını belirten Prof. Dr. Cengiz Özcan, Biyonik kulak uygulamaları ekip işi olduğuna dikkat çekerek  ekibin içerisinde radyoloji uzmanları, çocuk nöroloji uzmanları, psikiyatristler, odyologlar ve daha sonraki aşamalarda çocukların eğitimi için öğretmenler bu sürecin olmazsa olmazı olduğunu aktardı.

Özcan : “2 yılda çok şey öğrendik, hepinizi kutluyorum” dedi.

 

 

Konuşma ardından Prof. Dr. Kemal Görür ‘Nasıl İşitiyoruz, Biyonik Kulak Nedir?’ ve Uzm. Ody. Hanife Turan “İşitme Kaybılı Çocuklarda Koklear İmplant Öncesi ve Sonrası” konulu sunumlarını gerçekleştirdiler.

 

KEMAL GÖRÜR: “ONUN İÇİN ERKEN TEŞHİS VE TEDAVİ ÖNEMLİDİR”

 

Sunumunu gerçekleştiren Prof. Dr. Görür, “Günümüzde canlı doğan her 1000 çocuğun 1 ila 3’ünde işitme kaybı saptanmaktadır.” şeklinde dikkat çekerek “Bunlar zamanında saptanmaz ise konuşma anlama ve öğrenme becerileri gelişmemekte veya yaşıtlarına göre geri kalmaktadır. Bunları büyük kısmı işitme engelliler okulunda yetersiz bir eğitim ile topluma tam olarak uyum sağlayamadan yaşamaktadırlar. Biyonik kulak ameliyatı ile işitme kaybı erken dönemde düzeltilmekte ve normal yaşıtları gibi eğitim görerek askeriye hariç her türlü alanda çalışabilmektedirler. Onun için erken teşhis ve tedavi önemlidir.” dedi.

AHMET YİĞİT

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ilkini geçtiğimiz
Sıradaki Haber ÇOCUK OLMAK MERSİN’DE ÇOK GÜZEL