Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

İŞÇİLERDEN EYLEM!

Bu haberin fotoğrafı yok

Gülnar’da yapımı devam eden Akkuyu Nükleer Santrali yapım çalışmalarında taşeron şirketlerde görevli yaklaşık 10 bin işçinin büyük bölümü hafta içerisinde topluca iş bırakarak eylem kararı aldı.
Özel güvenlik görevlileri işçilere eylemi sonlandırma çağrısı yaparken, işçilerin eylemi sonlandırmaması üzerine özel güvenlik görevlileri işçilere müdahale etti.
 İşçilerin söylediğine göre, jandarma görevlileri ile işçiler arasında da arbede yaşandı. İnşaat alanında toplanarak maaşlarının bir an önce ödenmesi çağrısında bulunan işçilerin eylemi üzerine alanda “kırmızı alarm” verildi. 
Maaş alamayan işçiler geçen yıl eylül ayında da eylem yapmıştı. Aylardır maaşlarını alamadıklarını ve servis araçları konusunda sıkıntıya düştüklerini aktaran işçiler, yolu kapatarak tepki göstermişti.

Antmen sosyal medyadan tepki gösterdi

CHP Mersin Milletvekili Alpay Antmen yaşanan bu arbede sonrası sosyal medya hesabnıdan tepki gösterdi. Antmen,  “Akkuyu Nükleer Santrali’nde maaş alamadığı için direnen işçilere uçan tekme atan zihniyete ve sahiplerine ilk seçimlerde sandıkta nasıl tekme atılırmış göstereceğiz.” ifadelerini kullandı.
Onun dışında Antmen bir iddiayı da gündeme getirdi. Antmen, “İddialara göre Akkuyu Nükleer Santrali inşaatında son 10 günde ikisi Türk biri Rus üç işçi hayatını kaybetti. Emekçiler ölüyor, reaktör kısmı durmadan çatlıyor, trafo patlıyor, yangın çıkıyor, su basıyor. Şimdiden doğa uyarıyor; Bu santral ülkeyi cehenneme çevirecek diyor.” şeklinde konuştu.
 

Haber Merkezi

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap
Sıradaki Haber BAŞKAN SEÇER, GAZİLER GÜNÜ ANMA PROGRAMLARINA KATILDI