Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Balıkesir Edremit Turizm Bölgesi ise Mersin de Turizm Bölgesidir BALIK ÇİFTLİKLERİ İSTEMİYORUZ..!

“ÇED Raporu’nda, balık çiftliklerinde kullanılacak olan kimyasalların, GDO’lu yemlerin, antibiyotiklerin ve balıkların dışkılarının yaratacağı kirliliğin yoğunluğu dikkate alınmamış..!”

"ÇED Raporu'nda, balık çiftliklerinde
Mersin’de halkın, yerel yöneticilerin, STK’ların ve meslek odalarının tüm itirazlarına rağmen, Aydıncık’ta Agromey Gıda ve Yem Sanayi ve Tic. A.Ş.’ne ait 2 adet ‘Balık Çiftliği’nin ÇED Raporu onaylandı..!
Mersin Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Raporun içeriği incelendiğinde bilimsellikten uzak, birçok teknik bilgilerin yanlış hesaplandığı görülmüştür. ÇED Raporu kopyala yapıştır yöntemiyle hazırlanmıştır. ÇED Raporunda balık çiftliklerinde kullanılacak olan kimyasalların, GDO’lu yemlerin, antibiyotiklerin ve balıkların dışkılarının yaratacağı kirliliğin yoğunluğu Anamur, Aydıncık ve Silifke’de denizin ekosistemine vereceği zararlar Anamur, Aydıncık ve Silifke’de Uluslararası sözleşmelerle yaşam alanları korunan Akdeniz Foklarına ve deniz kaplumbağalarına, olumsuz etkileri, Mersin’in Turizmi’ne verilecek zararlar, insan ve çevre sağlığı üzerindeki olumsuz etkiler dikkate alınmamıştır.” denildi.
“EKOSİSTEMİ OLUMSUZ ETKİLEYECEK!”
İnsan ve çevre sağlığını olumsuz etkilediği, Denizi kirlettiği ve turizmi bitirdiği için artık üretim yapamayan ‘Balık Çiftlikleri’nin Balıkesir Edremit’ten sökülüp Turizm’in Cenneti olan Aydıncık’ta kurulum planı yapılan yerlerinin geneli 1. derecede doğal sit, arkeolojik sit ve ilan edilmiş Turizm bölgeleri olduğunu belirten Mersin Çevre Platformu tarafından, “1. derece doğal sit alanları uluslararası sözleşmelerle koruma altına alınmıştır. Koruma altına alınan alanlara balık çiftlikleri kurmak uluslararası sözleşmelere ve ülkemizdeki yasa ve yönetmeliklere aykırıdır. Mersin’de yapımı planlanan balık çiftliklerinin kurulum biçimi dünyada benzerine rastlanmamaktadır. ÇED raporları onaylanan 20 adet şirketin balık çiftliklerinin kafesleri Anamur, Aydıncık ve Silifke sahillerini kaplayacaktır. Birbirlerine çok yakın kurulması planlanan balık çiftliklerinde kullanılacak olan kimyasalların, GDO’lu yemlerin, antibiyotiklerin ve balıkların dışkılarının yaratacağı kirliliğin yoğunluğu, denizin akıntı hızının uygunsuzluğu nedeniyle Anamur, Aydıncık ve Silifke’de denizin ekosistemini ciddi bir şekilde olumsuz etkileyecek ve denizin doğal yaşamını yok edecektir.” ifadeleri kullanıldı.
“DEMOKRATİK MÜCADELEYE DEVAM”
Açıklama şöyle devam etti;

“Balık çiftliklerinin yaratacağı ekonomik rant uğruna ‘Doğal Hayat’ feda edilemez. Balıkesir Edremit Turizm Bölgesi ise Mersin’de turizm bölgesidir. Mersin’de denizimizi kirletecek, ekosistemimizi ve sağlığımızı bozacak balık çiftliklerinin kurulmasını istemiyoruz. Yaşam alanlarımızı ve yaşam hakkımızı korumak için hukuki ve demokratik mücadeleye devam edeceğiz. Aydıncık’ta Agromey Gıda ve Yem Sanayi ve Tic. A.Ş.’ne ait onaylanan ÇED  raporuna dava açacağız. Yetkililerden Mersin halkının haklı talebini yerine getirerek balık çiftliklerinin bütün projelerini iptal etmelerini talep ediyoruz.”