Gazi Öğretmenin Anamur Yöresel Halk Hikayeleri kitabından sonra SEVGİ TOMURCUKLARI adıyla 400 sayfadan oluşan 4’üncü kitabı yayımlanmış ve 10 ayrı reklam kitap tanıtım siteleri tarafından internet sitelerinde reklamı verilmiş…
Sevgi Tomurcukları kitabından 2 ay sonra Tomurcuklar çiçek açmış ve SEVGİ ÇİÇEKLERİ adlı kitabının da basımı gerçekleşmiş…
Yaklaşık 5 ay sonra Sevgi Çiçeklerinden bir GÜL demeti oluşmuş ve SEVGİ GÜLLERİ kitabınını da basımı gerçekleşmiş.
SEVGİ SETİ’ nin tamamlanması uzun sürmemiş ve Tomurcuk, Çiçek, Gül’den oluşan SEVGİ SETİ, SEVGİ BAHÇELERİ kitabının basımı ile tamamlanmış…
Gazi Öğretmene göre; Kitap okumanın pek çok faydaları varmış…
Çoğunlukla hiçbir faydalı bilgi içermeyen televizyon programlarında saatlerce vakit harcamak yerine vaktini kitap okuyarak değerlendiren kişiler, kitaplardan aldıkları bilgi ve bu sayede edindikleri kültür sayesinde toplum içerisinde etkin birer karakter olarak görülür diye düşünüyormuş…
Gazi Öğretmenin kitap okumakla ilgili bazı görüşleri şu şekildeymiş:
‘’ … Kitap okumanın tüm faydalı getirileri, insanların önce kendileri için okuma alışkanlığı edinmeleri gerektiğinin önemli birer göstergesidir.
Bununla birlikte okuyan bir toplum inşa etmek, zamanla eğitim seviyesinin doğru oranda artmasına ve toplum nezdinde kültür seviyesinin yükselmesine sebep olacaktır.
Kitap okumak insana hayatı sevdirir.
Okumak düşünceyi besler, geliştirir, çabuklaştırır. Tüm bu yetiler, düşünceyi olgunlaştırır.
Kitap okuyan bir kişinin stresli ortamlar ve durumlar karşısında verdiği tepkiler daha sağlıklıdır.
Kitap okumak zihni açar.
Bilgi dağarcığını ve kelime haznesini zenginleştirir.
Genel kültürü arttırır. Etkin bir kişi olmanın yolunu açar.
Anlama ve konuşma yeteneğini geliştirir.
Dünyaya karşı bakış açısını değiştir. Olaylara farklı bir pencereden bakabilmeyi mümkün kılar.
Hayal gücünü geliştirir.’’
Gazi öğretmenin kitap okumakla ilgili bazı görüşleri böyleymiş…
Gazi Öğretmenin yazıp 1000 adet basımını yaptırıp dağıttığı SEVGİ ÇİÇEKLERİ kitabının tanıtımı şöyleymiş:
Kitap Armoni yayıncılık tarafından yayımlanmış… Bizim Dijital matbaacılık tarafından bastırılmış…
400 sayfadan oluşan kitapta değişik konulardan oluşan 100’lerce makale varmış…
Allah’ı anlamak, Dinin topluma etkileri, savunma sanayimiz, 15 Temmuz darbe girişimi, kadınlarımız, Sosyal adalet, piramitler, deniz, Tuğ, uzaylılar, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Ersin Tatar ile yaptığım konuşma, 28 şubat darbesi, Ahilik teşkilatı, sağlıklı yaşam, aziziye tabyası, Ayasofya, Mamure kalesi, Yöresel hak hikayeleri bu makalelerinden bazılarıymış…
Gazi Öğretmen SEVGİ ÇİÇEKLERİ kitabının ÖNSÖZ’ünde şunları yazmış:
‘’…Elinizdeki SEVGİ ÇİÇEKLERİ isimli kitap çeşitli gazete ve dergilerde yayımlanan makalelerimden bir kısmını oluşturmaktadır.
Yazı hayatım Adana İmam Hatip Lisesinde öğrencilik yıllarımda başlamış, orta 3’üncü sınıfta okulumuzun yayımladığı VAHDET dergisinde DİN BİR YÜK MÜDÜR? Başlığıyla ilk makalem yayımlanmıştı.
Ulusal ve mahalli basında 50 yılın üzerinde çeşitli gazete ve dergilerde makalelerim yayınlanırken SORUNUZ SÖYLEYELİM başlığı ile çeşitli gazete ve dergilerde mektupla, faksla, telefonla gelen soruları da cevaplandırmıştım.
Dünyanın ve Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinden gelen soruları cevaplandırma serüvenim Üniversite yıllarımda, 1965’li yıllarda İstanbul’da Yüksek İslam Enstitüsünde okurken okulumuzun çıkardığı her ay 10 binlerce baskı yapan İSLAM MEDENİYETİ mecmuasında başlamış ve mecmua kapanıncaya kadar 10’larca yıl devam etmiş, mecmuada 1000’lerce vatandaşın sorularını cevaplandırmıştım.…
Mecmuanın kapanması üzerine ulusal gazetelerin yazı işleri müdürleri olan aziz dostlarım sayın Fevzi Koçak, sayın Ertuğ Karakullukçu, sayın Ünal Sakman, sayın Erol Türegün, sayın Nejat Seçen beylerin davetleri üzerine Ulusal Basında soruları cevaplandırmaya devam etmiştim.
Üniversite yıllarımda, Sivas İlköğretmen okulunda öğretmenken, Anamur Lisesinde öğretmenken, Anamur İmam Hatip Lisesinde okul müdürü iken, Anamur İlçe Milli eğitim müdürü iken ve emekli olduktan sonra 50 yıla yakın süredir Tercüman, Son Havadis, Hürriyet, Orta Doğu, Gündüz, Mersin Haberci, Mersin Gazetesi, Son Çağrı… gibi Ulusal basında; Alanya Memleketim, Anamur Ekspres, Anamur’un Sesi, Anamur Sedir, Anamur Akdeniz Postası, Anamur Haber, Anamur Haberci… gibi yerel basında makalelerim yayınlanırken aynı zamanda yurt içi ve yurt dışından gazetelere ve internet siteme gelen soruları cevaplandırıyordum.
Ayrıca; Anamur ART Televizyonunda, Anamur Asra efem, Anamur Türkmen Efem gibi yerel radyolarda konuşmalar yapıyor ve canlı yayında gelen soruları cevaplandırıyordum.
Sorunuz Söyleyelim köşesinin logosu yazı yazdığım gazeteye göre değişiyordu…
Bazen: “İslam’ın Işığında”, bazen: “Soru-Cevap”, bazen: “Soru-Cevap-Yorum”, bazen: “İslam’ın Işığında Soru-Cevap-Yorum”, bazen: “Siz Sorun-Biz Cevaplayalım”, bazen: Sorularla İslam”, bazen: “Suallere Cevaplar” adını alıyordu.
Yazılarımın logosu ise genelde SOHBET KÖŞESİ şeklindeydi.
Ulusal basında çıkan Makalelerim ve soru-cevap yazılarım zaman-zaman alıntılarla yurt dışında gazete, dergi ve internet sitelerinde de da yayımlanıyordu.
SORU – CEVAP şeklinde sorulara verdiğim cevaplarım İSLAMI ANLAMAK adıyla bir kitapta toplanmıştır.
Önümüzdeki dönemlerde İnşallah gazete ve dergilerde yayımlanan diğer makalelerim ayrı ayrı kitaplarda toplanacak ve okuyucularımızın istifadesine sunulacaktır…
Tevfik ve Nusret Allahtan…’’
Gazi Öğretmenin Sevgi Çiçekleri kitabının önsözü bu şekildeymiş…
( devam edecek )