Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Alper Gezeravcı DAHİ öğrencileriyle buluştu

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper

Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı DAHİ Mersin Projesi kapsamında Kobot eğitimi alan meslek lisesi öğrencileriyle bir araya geldi. Robot kolun prensiplerini öğrenmenin birçok meslek grubu için önemine değinerek uzayda bu koldan nasıl yararlandıklarını anlatan Gezeravcı, “Burada MTSO ve Milli Eğitim İl Müdürlüğü destekleriyle aldığınız eğitim çok önemli. Siz de bu ülkenin robotlarla gerek yeryüzü gerek uzayda yapacağı işlerin kahramanları olacaksınız” dedi.

Mersin Valiliği himayesinde Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO), Mersin Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi (MTOSB) işbirliğinde hazırlanan Dijital Ahilik (DAHİ) Mersin Projesi kapsamında beceri eğitimleri başladı. Meslek liselerinin önemine dikkat çekip buradan mezun olan öğrencilerin yetkinliklerini artırmaya yönelik olarak yıl boyu DAHİ Mersin Projesi kapsamında 26 farklı etkinlik düzenlenecek. Öğretmen ve öğrenci eğitimlerinden mentör ve iş dünyasının eğitimine sanattan, spora kadar birçok alanda faaliyet düzenlenecek.
Bu etkinliklerin ilki MTSO Atölye 1886’da Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Savunma Sanayi Bölümü öğrenci ve öğretmenlerine yönelik gerçekleştirilen Kobot Eğitimi oldu. Eğitimin ilk gününde öğrencilere bir de sürpriz yapıldı. MTSO Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Sefa Çakır, Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş ile birlikte Türkiye’nin ilk Astronotu Alper Gezeravcı öğrencileri ziyaret etti. Atölyede alınan eğitimin gençlerin geleceğine önemli bir katkı sunacağına inandığını kaydeden Gezeravcı, “Robotlar bugün hayatımızın her alanında. Yapay zeka kademe kademe hayatımıza giriyor. Robotik kollar insanların hükmetmesi gereken alanlar” dedi. Ardından uzay çalışmaları hakkında bilgiler paylaşan Gezeravcı gençlerin merak ettiği soruları yanıtladı.
Savunma sanayi öğrencilerinin 3 gün süren eğitiminin ardından bilişim, lojistik ve otomasyon gibi farklı sektörlerin ihtiyacına yönelik alanlarda öğrenci ve öğretmenlere kobot eğitimleri verilmeye devam edecek.