Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

GAZETECİ GÜLTEKİN’DEN VAHAP SEÇER’E AÇIK MEKTUP ‘LÜTFEN BANA UMUT OLUN’

Mersin’de gazeteci olarak çalışırken
Mersin’de gazeteci olarak çalışırken hayatının kötü gidişatı yüzünden madde kullanımına başlayan ve sonrasında hayatının büyük bir bölümünü üzerinde kırmızı bir bandocu kıyafeti ile sokaklarda kızı ile birlikte bir madde bağımlısı olarak geçiren Gazeteci Ali Gültekin kendisine sahip çıkılmasını bekliyor.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’e açık mektup yazan Gültekin, “Mersin sokak ve caddelerindeuzun yıllar madde bağımlısı olarak yaşadım mendil yara bandı sattım. Kazandığım para yeterli gelmeyince, dilendim tek amacım bağımlılığımı beslemek için Eroin alabilmekti. Yıllar yılları kovaladı. Sokakta yaşarken gece, Atatürk parkında biri kucağımda alıp gitmesin diye, iple belime bağladığım gözümün nuru kızım büyüdü. Bana göre dünyanın en güzel geç kızı oldu. Gazetecilik meslek Lisesinin son sınıfını okurken, kızımın desteğiyle illetten kurtuldum. Kendi kendime dedim ki yıllarca eroin için dilendin, şimdi senin beline bağladığın çocukluğunu yaşamasına izin vermediğin, kendin ile birlik acılara sürüklediğin, evladın Üniversiteyi kazanmış. Birazda onun için en azından okulunu bitirene kadar, Mersin’in sokak ve caddelerinde, bir süreliğine kızının Üniversite masraflarını karşılayabilmek için dilenmeye devam et. Ayağımda damar tıkanıklığı gelişip beni hastanelik edene kadar dilenmeye devam ettim. Uzun süre hastanede tedavi için kaldım. O dönemde yine kızım başta olmak üzere birkaç gazeteci dostumun desteği ile sokakları da bıraktım.” dedi.
“Ben artık tekrar sokaklara dönüp dilenmek istemiyorum!”
Gültekin şöyle devam etti;

“Topluma eroin denen ileti yani madde bağımlılığının bırakılabilir olduğunun canlı örneği oldum. Hayat hikayem topluma ve bağımlılara örnek olsun diye sinema filmi yapılması için çalışmalara başlandı. Rol model olarak gösterildim. AMATEM’de bağımlılara bu illetten kurtulabileceklerini canlı örneği olarak anlattım. Türkiye’de bir ilk olarak uyuşturucuyla mücadele komisyonunda Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan’ın özel davetiyle hayat hikayemi kurul ile paylaştım ve eroin ile tutuştuğum savaşta yüzde atmış altı engelli olarak çıktım. Sayın Başkanım size özetlemeye çalıştığım hayat hikayem bu. Asıl önemli olan maddeyi bırakmak değilmiş ekonomik olarak hayatını idame ettirebilmekmişşimdi gerçek mücadelem başladı. Engelli yardımıyla yaşamaya çalışıyorum. Kirayı artırmadığım için ev sahibim tahliye davası açtı. Engelli yardımı 2 bin 800 lira istenilen kira 15 bin lira. Kızım lisansını tamamlamak için sınava girdi. Kazanamadım diye gözyaşı dökerken ben içimden seviniyordum.Çünkü kazanmış olsa iki yıl daha okuyacak ve ben nasıl karşılayacağım? Tekrar dilenmek istesem insanlar ne diyecek? Ben artık tekrar sokaklara dönüp dilenmek istemiyorum. Hayatımı ekonomik olarak idame ettirebilecek hayata tutunabileceğim bir iş vererek bana sahip çıkmanızı umut ediyorum, lütfen bana bir umut olun saygılar.”