Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

‘BEKTAŞİ DEVLETİ’ GİRİŞİMİNİ YAPAN FİTNEKARLARI KINIYORUZ!’

DENİZ KARAKUŞ Toroslar Alevi

DENİZ KARAKUŞ
Toroslar Alevi Kültür Derneği Başkanı Hüseyin Değerli, ‘Bektaşi Tarikatı Devleti’ girişimini kınadığını açıkladı. Değerli, “Avrupa’nın göbeğinde (Emperyalizmin kucağında) Arnavutluk’un Tiran şehrinde “Bektaşi Tarikatı Egemen Eevleti” kurma girişimi Alevi Bektaşilerin geleneğine, inançsal hiyerarşisine, Bektaşilerin tarihsel ve merkezi Anadolu Hacı Bektaş Dergâhı erenleri mirasına bağlı olanların arasına nifak ve kama sokma amaçlıdır. Bu girişim, Bektaşileri, Alevileri bölerek denetim altına almak isteyenlerin ancak teşviki ve desteğiyle olabilir.” dedi.

“Bunların finansörü milli devletlerin düşmanı “Soroz Vakfı”

Değerli şöyle devam etti;
“Zaten Avrupa’da Alevilik adıyla Alevicilik faaliyeti yürüten bazı dernekler, Avusturya ve Almanya parasıyla fonlanarak bir süre önce “Alevilik İslam dışı bir inançtır. Hz Ali ile bir ilgimiz yoktur” yani biz Ali siz Alevileriz demektedirler. Bunlar (Avrupa Alevi Dernekleri Konfederasyonu) geçen haftalarda da Fransa’nın Strasbourg kentinde lobi faaliyetleri için “Uluslararası ilişkiler ve Diplomasi Temsilciliği” açtılar. Türkiye Cumhuriyeti Devletini katliamcı diye suçlayan, her fırsatta bölücü terör örgütü PKK ile söylem birliği yapan bunlardır. Ayrıca şimdi, Arnavut’lu Bektaşilerin “Bektaşi Tarikatı Devleti” kurma zırvalamalarının zamanlaması tesadüf değildir. İsrail vahşeti Filistinlilere soykırımla sürerken kısa bir süre önce İsrail Cumhurbaşkanı İzak Herzoğ Balkanların bu bölgesini boşa gezmediği şimdi anlaşılmaktadır. Nitekim “Bektaşi Devleti” fikrini beyan eden zevatın İsraile “baş sağlığı” dilemesi kime hizmet edeceklerinin işaretidir. Bunların finansörü milli devletlerin düşmanı “Soroz Vakfı” ve dolarlarıdır.”

“Ülkemizde yaşayıp semahlarımızı burada döneceğiz”

“Bölgemiz ülkelerine huzurun yolunu açacak Suriye ile Türkiye devletlerinin el sıkışması gündeme gelirken, Beşer Esat ülkesinde genel af ilan etmiştir. Bu arada Birleşmiş Milletler genel kurulu toplandığı koşullarda Orta Doğu coğrafyasında esebilecek barış havasına “Bektaşi Tarikatı Devleti” kurma projesi “barış” havasına “kama sokma” girişimidir. Biz Toroslar Alevi Kültür Derneği olarak Alisiz Alevilik veya İslam dışı Alevilik söylevcilerinin amaçları, esasen Alevileri Cumhuriyetten, Atatürk’ten, vatanseverlikten koparma ve Alevileri Avrupa emperyalizmi fonlarına pazarlamaktır. Öte yanda; Bektaşiliğin kültürel, inançsal, düşünsel, mekânsal ve tarihsel merkezi Anadolu’nun ülkemizdeki mekânı Hacı Bektaşi Veli Dergâhı ve Postnişini dir. Bu itibarla Bektaşilerin, Alevilerin ne bir tarikat devletine hele hele emperyalizmin kucağında bir kukla devlete hiç ihtiyacı yoktur. Biz Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu bağımsız Türkiye Cumhuriyeti devletinin laik yurttaşlarıyız. Bizler inancımızı ve kültürümüzü Bektaşilerin de merkezi olan ülkemizde yaşayıp semahlarımızı burada döneceğiz. Emperyalizm ve uşakları ile fonları bizi Hak, Muhammed, Ali ile Ehlibeyt ve 12 imam inancımız, Atatürk ve Cumhuriyete olan bağlılığımızdan saptıramaz. Bu kanaatle “Bektaşi Tarikatı Devleti” girişimini kınıyor ve reddediyoruz.”