Ana Sayfa Arama Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

BUNU DA MI YAPACAKTINIZ!!!  ‘FİLMİMİN ALTI OYULUYOR!’

Mersin’de gazeteci olarak çalışırken
Mersin’de gazeteci olarak çalışırken hayatının kötü gidişatı yüzünden madde kullanımına başlayan ve sonrasında hayatının büyük bir bölümünü üzerinde kırmızı bir bandocu kıyafeti ile sokaklarda kızı ile birlikte kağıt mendil ve sakız satan bir madde bağımlısı olarak geçiren Gazeteci Ali Gültekin’in hayatının film yapılmasına karar verilmişti. Görülen lüzum üzerine Erdal Açık ve film ekibiyle filmin çekilmemesi konusuna karar verilmişti. Gazeteci Ali Gültekin konu ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu
Ali Gültekin, “Topluma örnek olması açısından bir madde bağımlısı olarak sokaklarda yaşadığım yılları anlatan hayat hikayemi film yapmak üzere yola çıkmış ve “Kırmızı Ceket” adlı filmi çekmek için hazırlıklara başlamıştık. Film projesinin ilerleyen aşamalarında projeye başladığımız Erdal Açık ve Esra Açık ile yollarımızı ayırma kararı almış ve tüm hakları bana ait olan filmin çekimlerine kendimiz devam etme kararı almıştık. Daha sonra Erdal ve Esra Açık’ın, filmin adı benim kızım tarafından konulmuş olmasına rağmen, Kırmızı Ceket adını kullanarak hala bir film çekme çabası içerisinde olduğunu görmüş ve bu konuda sosyal medyadan uyarı niteliğinde ve nezaket çerçevesi içerisinde paylaşımlarda bulunmuştuk. Yaptığımız paylaşımlara Erdal Açık da Facebook üzerinden bir cevap vermiş ve bu cevapta film projemizin devam ettiğini bilmediğini ve bu ismi kullanmayacağını bildirmişti. Fakat ilerleyen süreçte bu ismi kullanma ısrarını gördüğümüz için yaptığımız uyarılar sonucu konunun hukuki sürecini gönüllü olarak üstlenen Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu üyemiz Av. Bilgin Yeşilboğaz’ı ve arkadaşım olan Uluslararası Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu Başkanı Gültekin Hakan Koçman’ı arayarak bu ismi kullanmayacağını beyan etmişti. Yapılan en son paylaşımlarda ve çıkan haberlerde Erdal ve Esra Açık’ın #Tivi6 ile Kırmızı Ceket adı altında 13 bölümlük bir dizi anlaşması imzaladıkları görülmektedir. Sanırım Mersin kamuoyu neden bizim bu ekiple yollarımızı ayırdığımızı çok daha iyi anlamışlardır.” dedi.
“Hukuki yollara başvuracağım”
Gazeteci Ali Gültekin şöyle devam etti;
“Mersin’de uyuşturucu bağımlılığı konusunda AMATEM’de bağımlılara ilham olan ve Sayın Mersin Valimiz Ali Hamza Pehlivan ve Mersin Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinasyon Kurulu tarafından dinlenen hayat hikayem üzerine kurulu filmin adı olan Kırmızı Ceket, hala bu kişiler tarafından, kendi beyanlarına rağmen kullanılmak istenmekte ve pek çok insana ilham verecek olan filmimin altı oyulmaktadır. Bu anlamsız ısrarı ve etik dışı davranışı anlamamız mümkün değildir. Bu insanlarla bu duruma rağmen kolkola yürüyen ve destek veren ve benim hikayemi suistimal eden insanlar da var. Bu insanlarla ilgili vicdani kararı Mersin kamuoyuna bırakıyor ve diğer haklarım saklı kalmak kaydı ile bu kişiler ve TİVİ6 altı hakkında hukuki yollara başvuracağımı Mersin kamuoyuna saygıyla duyuruyorum.”